Vestager: Veliki broj pritužbi na „Epl pej“

LISABON – Eplov digitalni novčanik „Epl pej“ guši konkurenciju na tržištu platnog prometa, tvrdi se u velikom broju pritužbi upućenih evropskoj komesarki za zaštitu konkurencije Margret Vestager.

„Primili smo brojne pritužbe u vezi sa Epl pejom iz čisto konkurencijskih razloga. Ljudi smatraju da je sve teže konkurisati na tržištu lakog izvršenja plaćanja“, izjavila je Vestager na konferenciji za novinare na tehnološkoj konferenciji „Veb samit“ u Lisabonu, a prenosi CNBC.

Usluga „Epl pej“ je dostupna u svim članicama EU, a kompanija „Lup venčers“ procenjuje da 88 odsto korisnika te usluge potiče van SAD.

„Epl pej“, koji nastoji da se parira konkurentima kao što su Vičet (WeĆat) i Samsung Pej (Samsung Pay), ima trenutno 383 miliona korisnika širom sveta, što je više od broja korisnika koje imaju mobilne platne platforme poput Gugl Peja i Amazon Peja.

CNBC navodi da je komesarka Vestager zauzela oštar stav u regulisanju poslovanja velikih američkih tehnoloških kompanija, budući da je samo u protekle dve godine izrekla Guglu antimponopolske kazne „teške“ preko 9,5 milijardi dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar