Vlast brani da se objavi izveštaj o poslovanju privrede?

Demokratska stranka Srbije danas je ocenila da je Agenciji za privredne registre je iz vrha vlasti zabranjeno objavljivanje izveštaja o poslovanju privrede u 2014. godini jer bi on pokazao da nema oporavka i rasta srpske ekonomije.

U saopštenju DSS-a se navodi da je ta vanparlamentarna stranka došla do podataka iz kojih se jasno vidi da je prošle godine privreda Srbije bila u gubitku od 1,1 milijarde evra, što je više od četiri puta veći gubitak nego u 2013. godini, kada je iznosio 257 miliona evra.

„Podaci iz neobjavljenog izveštaja APR-a pokazuju i da je u 2014. godini ostvaren ukupni neto dobitak od 3,4 milijarde evra i neto gubitak u od 4,5 milijardi evra. To je treća godina za redom, koliko traje i vlast Srpske napredne stranke, da srpska privreda ostvaruje negativne rezultate poslovanja i ubrzano uništava svoju ekonomsku supstancu, a predsednik Vlade uzvikuje ‘da ga je sramota koliko nam dobro ide“, ističe se u saopštenju DSS-a.

Zatraženo je da APR odmah objavi izveštaj o poslovanju privrede u prošloj godini, jer je bila dužna da to učini do polovine 2015. godine.

„Zahtevamo od APR i da odgovori zbog čega to nije u uradila u zakonskom roku i ko je iz vrha vlasti uticao na to. Očigledno je da srpska vlast sve dublje upada u provaliju zabluda na čijem dnu završavaju svi autoritarni režimi. Zablude su da je u 21. veku moguće građane uveriti da je istina samo ono što se na kontrolisanim medijima objavi da je istina i da se nije dogodilo ono o čemu ti mediji ćute“ istakla je DSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar