Vučić poklonio hrvatskom premijeru srpsku čokoladu, ovako je reagovao

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poklonio je danas hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću čokoladu proizvedenu u Srbiji, tokom obilaska štanda na kojem su, u okviru Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, predstavljene srpske kompanije.

Na štandu na kome se predstavljaju proizvodi iz Srbije, Vučić je hrvatskom kolegi poklonio „sprsku“ čokoladu, Galeb, kompanije Pionir, Subotica.

Plenković je, na pitanje novinara da li će pojesti tu čokoladu, odgovorio: „Bez problema“.

Vučić i Plenković razgovarali o Agrokoru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem tokom radne večere u Mostaru kojoj su prisustvovali i drugi lideri regiona razgovarao i o rešavanju problema Agrokora i da će Srbija učiniti sve što može da zaštiti zaposlene u firmama tog koncerna u Srbiji.

„Hrvatska vlada preduzima ono što može, a mi ćemo da vidimo, iako su nam gotovo vezane ruke šta kao vlada i kao zemlja možemo da učinimo. Ali, plašim se da su stvari tu otišle predaleko“, rekao je Vučić novinarima u Mostaru.

On je dodao da će država učiniti sve što može da zaštiti zaposlene u firmama Agrokora ali i ukazao da država nije svemoćna i da nije siguran da postoji čaroban štapić koji može da reši te probleme.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je novinarima u Mostaru da je obavestio premijera i budućeg predsednika Srbije Aleksandra Vučuća i predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića o sudbini Agrokora.

„Izvestio sam o aktivnostima koje hrvatska vlada preduzima u pogledu stabilnosti hrvatskog privrednog i finansijskog sistema, novog posebnog zakona koji će sutra biti u Saboru, o prinudnoj upravi u trgovačkom društvima od strateškog značaja“, rekao je Plenković novinarima.

On je naveo da Hrvatska želi da utvrdi način kako da se obezbedi nova likvidnost kompanije i time mogućnost isplate potraživanja prema dobavljačima, normalno fuinkcionisanje kompanija u okviru koncerna, njihovo rekonstruisanje i sigurnost zaposlenih.

Zvaničnici regiona su u poseti Mostaru gde danas počinje Sajam privrede koji će trajati do 8. aprila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar