Vučić: Prosečne plate do kraja godine 440 evra

Prosečne plate u Srbiji biće do kraja godine 440 evra, a za to su zaslužne mere koje je Vada Srbije preduzela pre dve, tri godine, izjavio je danas u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da su prosečne plate u junu ove godine bile 409 evra, a u vreme kada je postao premijer iznosile su 356 evra.

„Da li je to mala razlika? Ne mislim da je mala. Plate tako treba postepeno, ne ugrožavajući stabilnost naših javnih finansija, da nastave da rastu“, izjavio je Vučić novinarima nakon obilaska novog Kliničkog centra u Nišu.

Prema njegovim rečima, dovodjenjem investitora i povećanjem konkurencije dolaziće do toga da plate budu sve veće.

„Kada smo trebali da sprovodimo mere fiskalne konsolidacije svi su hteli da me zakopaju 100 metara ispod zemlje. Danas svi ćute, ali svi vide da je bolje“, rekao je Vučić.

On je kazao da je nezaposlenost u Srbiji dvostruko manja nego 2012. godine, a u Nišu je broj nezaposlenih sa oko 50.000 od pre pet godina, smanjen na manje od 30.000.

Vučić je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i rukovodstvom grada u toku popodneva obišao radove na rekonstrukciji Doma zdravlja i novi Klinički centar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (5)
Dodaj komentar
  • goran manic

    Nije AV glup. Glupi su oni što veruju!

  • pop

    kolika je tvoja plata vucicu??? dal je zakasnila koja isplata??? nije lako roditelju pogledati deci u oci;;radis mesecima a nema plate koja i nije plata vec neka socijalna pomoc, a ni nju neprimas??!!!nema veze!!vazno je da imam posao!!!

  • zoran

    Veće takse i porezi za 50 posto a onda veliki uspeh povećanja plata i penzija za 10!

  • bambi

    Povecanje od 60 70 evra nije za zanemarivanje. Steta sto zapravo od povecanja jedino imaju korist ponovo monopolisti a ne obican gradjanin kroz cije ruke ce samo proci ti novci. Naime, dovoljno je da recimo patike budu skuplje za 20% i to je to. Dakle, narod sluzi samo da se preko njega novci kanalisu do krupnih kapitalista. Ma koliko to zvucalo cudno, pogledajte malo bolje, da li sada zivimo bolje nego pre 20 godina? Pa normalno da ne. Na prvi pogled kao vise imamo pala ali na drugi pogled manje mozemo da kupimo.

  • Balkan

    Nikada nisam bio ljubitelj statistike pa ni sada kada se prica o prosecnoj plati, u grubo uzmes najvecu i najmanju saberes i podelis i dobijes prosecnu. Onaj sto ima najvisu odlicno onaj sa najmanjom i dalje ima najmanju, Znaci bice povecanja, najavljenog u administraciji dace se i neki procentic onima sa najnizim i bravo za dobar prosek.