Vučić sa ambasadorom Belorusije o unapredjenju saradnje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Belorusije Vladimir Čušev ocenili su danas da će Protokol o saradnji dve zemlje koji je pre dva dana potpisan u Minsku doprineti rastu trgovinske razmene, proširenju ekonomske saradnje i da će podstaći medjusobne investicije.

Vučić je tokom razgovora sa Čuševom zahvalio Belorusiji što je otvorena za kompanije iz Srbije i što se zalaže da tržište Evroazijske ekonomske unije bude pristupačnije za izvoz srpskih proizvoda, saopšteno je iz Vlade.

Ministar privrede Srbije Željko Sertić i ministar trgovine Belorusije Vladimir Koltovič potpisali su u sredu Protokol o saradnji Srbije i Belorusije, tokom zasedanja srpsko-beloruske Medjuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju.

Vučić i Čušev su ocenili da najveće mogućnosti za unapredjenje saradnje postoje u oblastima mašinske i automobilske industrija, poljoprivrede, hemijske i farmaceutske industrije, kao i gradjevinarstva.

„Dogovoreno je da se što pre počne sa realizacijom predloženih projekata, poput zajedničke proizvodnje vatrogasnih vozila, traktora i autobusa“, dodaje se u saopštenju.

Vučić je zahvalio Belorusiji i na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i tokom glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska o zahtevu Kosova za prijem u članstvo te organizacije.

Premijer Srbije je prihvatio poziv belorsukog premijera Andreja Kobjakova da poseti Belorusiju, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar