Vučić u Belorusiji: Razgovori o ekonomskoj i vojno tehničkoj saradnji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o ekonomskoj i vojno-tehničkoj saradnji.

On je naglasio i da je sa Lukašenkom razgovarao i o raznim drugim temama, poput saradnje u metalskoj industriji i poljoprivredi, naglasivši da je Belorusija prijatelj Srbije.

Vučić koji danas završava dvodnevnu posetu Belorusiji, rekao je novinarima i da će radna grupe dve zemlje nastaviti razgovore o vojno-tehničkoj saradnji, a da Srbija nikada neće nikoga da napada.

„Nikoga nećemo da napadamo i ništa tudje ne želimo, ali moramo da budemo uvek dovoljno spremni da zaštitimo svoju teritoriju i narod“, rekao je on.

Vučić je istakao da je „za nas je važno da možemo da obezbedimo stabilnost i bezbednost za gradjane“.

„Ljudi u Srbiji treba da znaju da Srbija nije nikakva velesila, ali će Srbiju, svakome ko pomisli, biti mnogo teže da napadne nego što je to bi slučaj ranije, i to je rezultat naših dogovora, a o svim detaljima moći ću da govorim za mesec ili dva, početkom aprila“, rekao je Vučić.

Prethodno je Lukašenko u razgovoru s Vučićem istakao da Belorusija nikada nije prekidala saradnju sa Srbijom, niti to namerava, i da Srbija uvek može da računa na podršku njegove zemlje.

Kako je objavljeno na sajtu predsednika Beloursije, Lukašenko je rekao da Belorusija i Srbija „odavno razvijaju odnose“ i da su danas nalaze u različitim situacijama, ali da Minsk nema ništa protiv da se Srbija razvija svojim putem.

Lukašenko je, kako se navodi, rekao da trgovinska razmena čini osnovu odnosa dve zemlje i skrenuo pažnju da je u poslednje vreme trgovinska razmena Belorusije i Srbije opala.

Vučić je izjavio juče u Minsku da je s beloruskim zvaničnicima razgovarao o potencijalnoj kupovini lovačkih aviona i protivavionskog oružja za Vojsku Srbije „pod najpovoljnijim uslovima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar