Vučić: Žilavo se borimo za Železaru i RTB Bor

Žilavo se borimo za Železaru Smederevo i za RTB Bor, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da pitanje Železare nije lako za rešavanje, jer je u suprotnom američka kompanija svojevremeno ne bi ostavila za dinar i ne bi oni koji su vladali ranije ostavili pustoš u toj fabrici.

Železara, prema njegovim rečima, nije bila profitabilna, ne zato što su ljudi u njoj nesposobni i što je neko loše radio, već što je cena čelika na svetskom tržištu pala.

„Da je cena ostala ista bili bismo profitabilni, ali na to ne možemo da utičemo“, rekao je Vučić, dodajući da se Vlada Srbije bori za 5.000 radnika u Železari, ali i za 5.000 njihovih kooperanata.

Premijer je istakao i da sindikati i radnici podržavaju vladu, jer znaju koliko se trudi i šta sve radi.

„U Kinu sam išao dva dana samo da bih o tome razgovarao“,rekao je Vučić, najavljujući da je izvesno da će kineski partner uskoro doći i da će za dva dana biti raspisan tender za privatizaciju.

Govoreći o odnosu EU prema tom pitanju, premijer je rekao da je Unija naš partner, da su do sada pomagali i da veruje da će nam pomoći i u buduće.

Poručio je i da nije bio spreman, kao neki drugi, da kaže da sutra zatvaramo Železaru, RTB Bor i FAP.

„Žilavo se borimo, za ove dve godine ti radnici su imali punu platu i svojim porodicama nosili te plate, da nije bilo ove vlade ostali bi iza katanca zaključani, kao i radnici u Boru koji to treba da znaju, kojima je svašta nuđeno, od nameštaja, do kikirikija“, istakao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar VučićRTB BorŽelezara
Komentari (0)
Dodaj komentar