WorldMinds u Beogradu, Dobeli o održavanja u Srbiji

BEOGRAD – Osnivač WorldMinds zajednice Rolf Dobeli izjavio je da ga je razvitak na polju nauke u Srbiji, kao i pristup premijerke Srbije Ane Brnabić „ubedio“ da konferenciju „svetskih umova“ sazove prvi put van Švajcarske.

On je rekao da je značajan broj ljudi iz Srbije, lidera u poslovnom svetu, kao i iz sfere nauke i umetnosti, uz predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić prisustvovao konferenciji „WorldMinds“ pre nekoliko godina u Švajcarskoj.

Konferencija će biti održana sutra u Narodnom pozorištu u Beogradu.

„Moram da priznam da je veliku ulogu u tome da se konferencija prvi put održi van Švajcarske imala premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je na jedan veoma suptilan i ubedljiv način ‘završila posao’, da se tako izrazim. Nama se vaša zemlja dopala, a fascinirao me je i razvitak na polju nauke u Srbiji, čime sam veoma prijatno iznenađen“, rekao je Dobeli za današnji „Blic“.

Konferencija će, kako dodaje list, sem toga što se prvi put održava van Švajcarske, biti i veća nego inače.

Dogovorena su tri sastanka „World Minds“ zajednice u Beogradu, a ovo je prvi u nizu, na kome će se razmenjivati ideje i inovativna rešenja na polju robotike, astrofizike, medicine, marketinga i umetnosti.

„Imaćemo 16 govornika iz različitih sfera. Interesovanje za konferenciju je veliko, pa mislim da će avioni koji lete iz Beograda za Cirih i ostale evropske gradove biti prebukirani ovih dana“, rekao je Dobeli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar