Za uređenje stanice Vukov spomenik izdvojeno 3 miliona evra

BEOGRAD – Prvi putosle 27 godina od kada je železnička stanica Vukov spomenik puštena u rad i u saobraćaj obezbeđena su finansijska sredstva da se sredi i rekonstruiše prva podezmna železnička stanica u regionu.

“Do sada praktično nije ni bilo nekih većih ulaganja u uređenja stanice. Ona danas ovako lepo izgleda zahvaljujući velikom entuzijazmu i privrženom radu železničara.

Zahvaljujući pomoći i podršci države i velikom zalaganju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za ovu godinu je za uređenje železničke stanice Vukov spomenik izdvojeno oko tri miliona evra”, rekao je za Tanjug Nenad Stanisavljević iz „Infrastruktura Železnice Srbije“.

On je naveo da su neki od radova već izvedeni, stanica je okrečena, sređena su četiri ulaza u stanicu, oprani su stubovi, osposobljeni su toaleti.

„Ozbiljni radovi predstoje. Najznačajnija će biti rekonstrukcija ili zamena eskalatora, odnosno pokretnih stepenica bez kojih ne može da funkcioniše stanica jer se peroni nalaze na dubini od 40 metara i za to će biti izdvojen najveći iznos finansijskih sredstava“, rekao je Stanisavljević.

On je dodoa da će pored toga informacione table biti sređene, kao i električno osvetljenje i da će posle 27 godina stanica Vukov spomenik povratiti stari sjaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar