Zagrebački velesajam pozitivno poslovao posle 11 godina

ZAGREB – Zagrebački velesajam posle 11 godina negativnog poslovanja u 2018. godini zabeležio je pozitivan poslovni rezulat od 670 hiljada evra operativne dobiti, objavio je danas portal SEEbiz.

Prošle godine Velesajam je imao ukupni prihod od 20,4 miliona evra a u njegovim prostorima sajmovi i događaji su se u 2018. godini održavali 260 dana.

„Naši brendovi postigli su izvrsne rezultate, posebno Ambienta koja je revitalizirana programski i sadržajno. Od vitalnog interesa bio je povratak Zagreb Auto Show-a kao i dvocifreni rast „Nautike“ te kvalitativni iskorak Interlibera i Infogamera“, rekla je Dina Tomšić, direktorka Zagrebačkog velesajma koji ove godine obeležava 110 godina postojanja.

U godini jubileja Velesajam priprema značajne projekte, prenosi SEEbiz, a jedan od najvažnijih je „izgradnja novog, monumentalnog, multifunkcionalnog sajamsko-kongresnog centra sa svim potrebnim pratećim sadržajima“.

„U istraživanju i osluškivanju potreba gospodarstva, kao i u pronalaženju i kreiranju novih usluga, vode nas naša vizija i razvojna strategija, iskustvo i znanje te sinergijsko đelovanje, rauzmijevanje i vlasnička potpora Grada Zagreba“, rekla je Tomšić i dodala kako snaga Velesajma izvire iz izlagača, posetilaca, prijatelja i ukupne poslovne i društvene zajednice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar