Žarko Milićević kandidat za predsednika Komisije za hartije od vrednosti

Kandidat za predsednika Komisije za hartije od vrednosti je Žarko Milićević,izglasano je danas na sednici skupštinskog Odbora za finansije i prosleđeno parlamentu da se o tome izjašnjava po hitnom postupku.

Kako je odlučeno, član te komisije biće Mirjana Ivošević.

Skupština će se o tim predlozima izjašnjavati na tekućoj sednici, na kojoj je na dnevnom redu i ostavka predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića.

Milićević i Ivoševićeva su predlog Srpske napredne stranke, sa kojima je danas pre donošenja odluke razgovarano, na sednici Odbora za finansije.

Ćirović je sredinom jula podneo ostavku na tu funkciju, a na njegov rad ranije su iznete brojne kritike i zatraženo je bilo njegovo smenjivanje.

Milićević je u Komisiju došao na predlog Ćirovića i bio je šef njegovog kabineta i direktor nadzora, za šta, kako su tvrdili zaposleni u Komisiji, nije imao potrebne kvalifikacije.Predlog Demokratske stranke za kandidata za predsednika i člana Komisije za HOV bio je Srboljub Antić, sa kojim su, takođe, danas razgovarali članovi skupštinskog odbora.
 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar