Zvaničnica UN: Važni projekti u Srbiji, podrška evro-reformama

Izvršna direktorka Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Grete Faremo izrazila je danas zadovoljstvo rezulatima osam najvećih razvojnih programa, vrednosti 50 miliona evra, koje u Srbiji sprovodi ta agencija UN za projekte u infrastrukturi, nabavkama i upravljanju projektima , saopštio je UNOPS.

Donatori najvećih razvojnih projekata UNOPS –  Delegacija EU i Vlada Švajcarske zadovoljni su rezultatima koji su doprineli održivom razvoju i unapredjenju kvaliteta života ljudi u Srbiji, rekla je Faremo koja je danas, prvog dana posete Srbiji, sastala sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabriciom i ambasadorom Švajcarske Filipom Geom.

Pored programa Pomoći EU Srbiji u obnovi od posledica poplava i rekonstrukciji puteva, UNOPS sprovodi Evropski program PROGRES za razvoj 34 opštine na jugoistoku i jugozapadu, i projekte inkluzije ranjivih zajednica.            

„Saradnja UNOPS-a i Delegacije EU u Srbiji je bila ključna u saniranju posledica poplava 2014. godine, kao i u unapredjenju infrastrukture, podsticanju ekonomske aktivnosti i boljem životu ljudi, posebno socijalno najugroženijih grupa stanovništva“, rekla je ona.

UNOPS pruža podršku Srbiji u sprovodjenju reformi kroz projekte koji doprinose napretku Srbije na putu ka EU i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

UNOPS posebnu pažnju pridaje primeni principa dobrog upravljanja i rodne ravnopravnosti koji prožimaju sve projekte koje UNOPS sprovodi u Srbiji.

UNOPS je rešen da nastavi da pruža podršku Vladi Srbije u sprovodjenju reformi tokom procesa evropskih integracija, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar