Aleksić: Optužnica za Jovanjicu demantovala Andreja Vučića

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je optužnica protiv okrivljenih za proizvodnju marihuane na dobru „Jovanjica“ demantovala tvrdnje Andreja Vučića  – brata predsednika Srbije, i „njegove navodne dokaze“ na sudjenju po tužbi koju je podneo protiv Aleksića.

„Ostajem pri svim tvrdnjama koje sam izneo o Jovanjici, a mnoge od njih su potvrđene u optužnici“, rekao je Aleksić.

Aleksić je na TV N1 rekao i da „Andrej Vučić u privatnoj tužbi protiv mene tvrdi da ga vlasnik ‘Jovanjice’ Predrag Koluvija nije zvao u noći hapšenja. Kao dokaz za tu tvdnju ponudio je dopis zamenice tužioca za organizovani kriminal Dubravke Dmitrović u kojem je navela da u Koluvijinom telefonu nema kontakata označenih kao Aleksandar Vučić i Andrej Vučić“.

Aleksić je kazao da medjutim u optužnici stoji da je Koluvija prilikom hapšenja imao četiri telefona, od kojih je za tri dobrovoljno dao šifre za otključavanje, dok je četvrti telefon, marke „Blekberi“, namerno blokirao i podacima u tom telefonu se ne može pristupiti.

„Kako Dubravka Dmitrović to objašnjava i na osnovu čega je napisala svoj dopis? Njen dopis ne može biti dokaz, jer je u optužnici navedeno šta se događalo“, upitao je Aleksić.

Istakao je da je afera „Jovanjica“ „Ahilova peta“ vlasti, koja će pasti kada se „sve sazna o tom slučaju koji jasno pokazuje spregu države i organizovanog kriminala“, a taj slučaj je „potpuno jasan, samo je potrebno da se pojave hrabri tužioci koji će sve izvesti do kraja“.

„U optužnici se navodi i visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Dragomir Petronijević koji je u aplikaciji za razgovore koju su koristili članovi Koluvijine grupe, bio označen kao ‘Štrumpf’. Taj ‘Štrumpf’ je blizak Aleksandru Vučiću“, rekao je Aleksić.

Dodao je da će biti zanimljiva nova optužnica koja se priprema protiv pripadnika BIA, vojne bezbednosti i policije, koji se takodje terete za povezanost s proizvodnjom marihuane na „Jovanjici“.

„Njima je neko dao nalog da to rade, nisu se oni slučajno okupili i otišli na ‘Jovanjicu'“, rekao je Aleksić.

Naveo je da je Koluvija u Nemačkoj čak devet puta pravosnažno osudjen zbog prevara, a da je Aleksandar Vučić „takvog čoveka vodio u inostranstvo kao člana privredne delegacije i predstavljao ga kao uspešnog privrednika“.

Rekao je da je, ako se meri po sumi novca, najveća afera „Telekom Srbija“, jer je „u toj aferi za deset meseci neko izvukao pola milijarde evra iz tog državnog preduzeća“, dok Telekom objavljuje da će povećati cenu usluga, a nije o tome obavestio korisnike.

„Telekom je uzeo kredite u iznosu od milijardu i 300 miliona evra i kupio manje kompanije. ‘Kopernikus’ je plaćen 195 miliona evra, a vredeo je 10 miliona i imao 50.000 korisnika, a ne 150.000, kako je govorilo rukovodstvo Telekoma. ‘Radijus vektor’ je vredeo 4,5 miliona evra, a plaćen je 110 miliona. Da ne govorimo o ‘Mondu’, firmi ‘Vajerles medija’… Oni su svi u tom lancu ispumpavanja novca“, tvrdi Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar