Belivuk pušten nakon informativnog razgovora u policiji

 Vodja navijača Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, kojeg je danas policija privela na informativni razgovor po sletanju na beogradski aerodom, pušten je nakon saslušanja, piše portal nova.rs.

Navodi se da je pušten je oko 17.30 iz prostorija Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u Makišu.

Posle razgovora u policiji koji je trajao nekoliko sati, Belivuk je pušten, a zgradu SBPOK-a napustio je u društvu advokata Dejana Lazarevića, prenosi taj portal.

Belivuk, koji je vodja navijačke grupe Partizana pod nazivom „Principi“ priveden je sa svojim saradnikom po dolasku iz Crne Gore, gde je nedavno navodno sprečena njegova likvidacija, piše portal KRIK.

Kriminalno-navijačka grupa „Principi“ okuplja članove bivše grupe „Janjičari“, koji su mahom bili navijači drugih klubova i zasnovali svoju ekipu, a ztatim nasilno preuzeli Partizanovu južnu tribinu do kraja 2013. godine, piše taj portal.

Tadašnji vodja grupe bio je kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, a posle njegovog ubistva Belivuk je preuzeo upravljanje grupom.

Stanković i Belivuk se u policiji vode kao deo kavačkog klana koji je u višegodišnjem ratu sa supraničkim ekipom – škaljarcima.

Taj kriminalni rat odneo je blizu 50 života, dodaje KRIK.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar