Bivši ministar nastradao u saobraćajnoj nesreći

Bivši ministar zaštite životne sredine i osnivač Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“ Jordan Aleksić preminuo je u ponedeljak u 71. godini, saopštio je iz te ustanove.

Prema navodima medija, Aleksić je stradao u saobraćajnoj nesreći kod Šapca.

Komemorativni skup povodom smrti Aleksića biće održan u četvrtak u Privrednoj komori Beograda u 10 časova, dodaje se u saopštenju Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“.

„Profesor Aleksić je bio veliki vizionar koji je ostavio dubok trag svojim radom za poboljšanje stanja životne sredine u Srbiji. Zalagao se za nelinearnost mišljenja, komunikaciji i povratak čoveka i čitave civilizacije prirodi“, navodi se u saopštenju. .

Aleksić je rođen u Kuršumliji 1950. godine, a odrastao je u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Diplomirao je 1974. godine na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu, a magistarski rad i doktorsku disertaciju odbranio je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Osnivač je Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“, gde je bio i profesor, a predavao je još i na Univerzitetu Megatrend – Fakultet za menadžment na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerziteta Kragujevac i Filološkom fakultetu Univerziteta u Prištini.

Jedan je od osnivača Mladih istraživača Srbije, napominje se u saopštenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivši ministarpreminuo
Komentari (0)
Dodaj komentar