Carinici na Gradini sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 120.000 evra

Carinici na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj sprečili su troje stranih državljana da iz Srbije prokrijumčare oko 120.000 evra, saopšteno je danas.

Po navodima Uprave carina, 39-godišnji holandski državljanin turskog porekla pokušao je u subotu, 22. jula da iznese iz Srbije 74.000 evra, od kojih je 4.000 prijavio dok je 50.000 evra krio u platnenoj vreći ispod pojasa a 20.000 u džepovima pantalona.

„Vozač je prijavio lične stvari i 4.000 evra, posle čega mu je zatraženo da navedeni novac pokaže. Pošto mu je rečeno da izvadi sve iz džepova pantalona, pronadjeno je još 20.000 evra, nakon čega je pokušao da se opravda govoreći da je sredstva podigao iz banke, kao i da nema više novca ni kod sebe, niti u automobilu“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su carinici na Gradini u prtljažniku automobila u kome su se nalazila dvojica turskih državljana koji su putovali iz Nemačke ka Turskoj, pronašli torbu sa duplim dnom u kojoj je bilo 73.800 evra.

„Uprkos tome što su odrično odgovorili na pitanje da li imaju nešto što bi trebalo da prijave za carinsku kontrolu, tokom detaljne kontrole automobila i prtljaga, u prtljažniku je pronadjena torba sa duplim dnom, u koje je bilo smešteno šest koverata sa 73.800 evra u najrazličitijim apoenima“, navodi se u saopštenju.

Putnicima je u oba slučaja vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 evra dok je preostalih 117.800 evra privremeno oduzet do presuda koje će biti donete po hitnom postupku obzirom da je reč o stranim državljanima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar