Čepurin zahvalio na izrazima saučešća (VIDEO)

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin zahvalio je srpskim prijateljima na izrazima saučešća povodom pogibije putnika i članova posade ruskog vojnog aviona koji se srušio danas u Crnom moru, medju kojima su bili i članovi čuvenog ruskog vojnog hora „Aleksandrov“.

Čepurin je u izjavi za Sputnjik naveo da je zahvalan srpskom premijeru Aleksandru Vučiću na ideji da se u Beogradu održi koncert u znak sećanja na poginule umetnike, dodajući da je predsednik Vlade Srbije još jutros lično posetio ambasadu i preneo saučešće rukovodstvu Rusije, kao i porodicama poginulih.

„Dozvolite mi da izrazim iskrenu zahvalnost svoj srpskoj braći koji zajedno s nama tuguju za poginulima“, izjavio je Čepurin.

Ambasador Rusije je rekao da je taj ansambl 2013. snimio zvanično izvodjenje himne savremene Rusije, koje se može čuti na ceremonijama i dodao da je odlično izvodio pesme „Tamo daleko“, „Podmoskovske večeri“ i „Kaljinka“.

Čepurin je rekao da je „Aleksandrov“ u Beogradu nastupao 1956, 1994, 2000, 2006, 2010, 2012. i 7. septembra 2015. godine, ukazujući da Ansambl očekuje nimalo lak period obnove.

On je zahvalio Vučiću na ideji da se u Beogradu održi koncert u znak sećanja na poginule umetnike kako bi se dala dodatna energija za obnovu Ansambla.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar