CG poslala SRB zahtev za izručenje Lakića

PODGORICA – Crnogorske vlasti poslale su zahtev Srbiji za izručenje Dejana Lakića iz Podgorice, osumnjičenog da je bio jedan od članova kriminalne grupe, koja je utajom poreza i doprinosa i brojnim finansijskim malverzacijama državni budžet oštetila za milionske iznose.

To piše podgorička Pobjeda, navodeći da se Lakić, za kojim je Crna Gora raspisala crvenu poternicu, nalazi već duže vreme u Beogradu, prenosi RTCG.

Kako se navodi, Lakić je sve vreme od pokretanja istrage bio nedostupan crnogorskim policijskim i tužilačkim organima, ali je u obraćanju nekim medijima tvrdio da nema nikakve veze sa nelegalnim poslovima za koje ga terete nadležni u Crnoj Gori.

U brojnim medijskim istupima tvrdio je da je on prevaren i da poseduje dokumentaciju i snimke o umešanosti osoba iz Poreske uprave koje su primale fiktivne fakture kojima se priznaje povrat PDV-a za nepostojeće poslove.

„Ne krijem se, nalazim se u Beogradu i državni organi Srbije su o tome upoznati. Imam dvojno državljanstvo Crne Gore i Srbije, već tri godine i Crna Gora mi je to odobrila… Ostvario sam kontakt sa srpskom službom koja se zainteresovala za neke stvari. Čekaću u Beogradu međunarodnu poternicu, pa ćemo da vidimo šta će se dešavati“, rekao je Lakić u maju za portal Borba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar