Deaktiviranje bombe sutra od osam do 10 sati, upozorenje sirenama

Avionska bomba iz Drugog svetskog rata pronađena na gradilištu Beograda na vodi biće bezbedno deaktivirana sutra pre podne, upozorio je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije.

U periodu od osam do 10 sati biće obavljeno neutralisanje bombe, koje će trajati samo 10 minuta, a prethodiće mu upozorenje sirenama, navedeno je u saopštenju.

Bomba je nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kilogramag, od čega je 250 kilograma eksplozivai hemijski upaljač, pa ne sme da bude pomerana nego će biti bezbedno uništena na licu mesta.

Zbog toga će u okviru neophodne procedure biti zatvarane ulice: Savska 19-35 (i poprečne ulice), Brodarska, kao i deo autoputa i saobraćaj na mostu Gazela, što znači da će celokupni saobraćaj u okolini biti zaustavljen, uključujući i tramvaje i vozove.

Takođe, iz zone navedenih i okolnih ulica preventivno će od subote u ponoć biti uklonjena parkirana i zatečena vozila, ukoliko ih vlasnici na vreme sami ne pomere.

Uklonjena vozila nalaziće se na parkingu Centra Sava.

Efekti detonacije mogu se osetiti u radijusu do 500 metara, dok su najbliže zgrade udaljene 400 metara, pa se stanarima ovog dela savetuje opreznost i preduzimanje neophodnih mera: spuštanje roletni, zatvaranje i udaljavanje od prozora i nikako se ne savetuje izvirivanje.

Stanarima okoline još se preporučuje pridržavanje svih mera s kojima će ih na vreme upoznati pripadnici MUP i Sektora za vanredne situacije (tel. 1985).

Sve navdene mere važe za nedelju od osam do 10 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Beograd na vodideaktiviranje bombe
Komentari (0)
Dodaj komentar