Dečka u Nišu pokosio Audi, uhapšen 19-godišnji vozač

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su N. S. (2001) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopštila je policija.

Sumnja se da je on sinoć upravljajući automobilom udario dvanaestogodišnje dete koje je od zadobijenih povreda preminulo na licu mesta i četrdesetosmogodišnjeg muškarca koji je prevezen u Klinički centar Niš gde je podlegao povredama.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, navode iz policije.

Iako su mediji najpre preneli vest da je u udesu nastradala devojka, kasnije je potvrđeno da je žrtva 12-godišnji dečak Andrej P.

Kako prenose Niške vesti, fotografija dečaka tokom noći deljena je na društvenim mrežama uz objavu da je nestao, međutim, on je nastradao kada je „audi“ izleteo sa kolovoza i „pokosio“ dva pešaka.

Dečak se, prema nezvaničnim informacijama, vraćao iz “Stopa šopa” gde je išao da kupi punjač za mobilni telefon i slučajno se zatekao na trotoaru, kao i Dejan Ilić (48), koji je podlegao povredama u niškom Kliničkom centru.

Prema izjavama očevidaca, „audi“ koji se kretao ogromnom brzinom iz pravca „Stop šopa“ ka DIS-u, izgubio je kontrolu nad vozilom i izleteo sa kolovoza na trotoar u kojem su se tom momentu nalazila dva pešaka.

Od siline udara, pešak sitnije građe i sa nešto dužom kosom, preleteo je preko zelene površine i ograde, u dvorište vodovoda.

U Policijskoj upravi u Nišu potvrdili su da se za volanom „audija“ beogradskih registarskih oznaka nalazio mladić star 19 godina.

Brojne Nišlije svedoče da su “audi” beogradskih registarskih oznaka poslednjih dana viđale kako “divlja” gradom.

Prema nezvaničnim informacijama, u “audiju” su se u momentu nesreće nalazile pored vozača i tri devojke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bahati vozačnisudes
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • mario

    To su tatini sinovi koji imaju moc ili neku privilegiju. Zasticeni su bolje od belih medveda. U ostalom vidi se iz ranijih saobracajki sa smrtnim ishodom, ko je i na koliko je osudjen od tatinih „mezimaca“. Zalosno i pre svega tuzno.

  • bambi

    Vec su intervenisali za njega. Juce je ekspeditivno u javnost provucena floskula da se kretao 80 km/h a isao je preko 140 km/h. Sa druge strane, najveci problem koji danas postoji u policiji je cinjenica da ih gradjani vide. Mnogi momci policajci, se plase da zaustave tu tatinu decu jer se plase da izgube posao. Pogledajte npr. na potezu Slavija Terazije. Vec decenijama se sa motorima i automobilima izivljavaju deca burzuja, kriminalaca i kretena, niko im nista ne sme. Zaustavljaju u fici ili vartburgu neku sirotinju koja nema ni leba da plate, neke poljoprivrednike koje razvlace voce ili drva i nad njima se junace. Sramota za drzavu. Sta u stvari radi policija? Zasto primaju platu? Ako nisu za taj posao neka neko drugi dodje da radi. Ja bih za jednu noc citav grad doveo u red. Kazne moraju biti astronomske a Zakonom se mora regulisati da svakoj osobi koja vozi u gradskoj sredini preko 70km/h se trajno oduzima vozacka dozvola. Kazne za prekrsaje u sabracaju moraju biti ogromne. Primera radi preko pune linije 2000 evra, na semaforu 5000 evra, prekoracenje brzine 10.000 evra. Time bi saobracaj postao bezbedan, sacuvali bi smo zivote dece, zena i starih ljudi, i svih ucesnika u saobracaju. Osobama koje nisu navrsile 35 godina starosti plus 10 godina iskustva na automobilima do 70 konja, ne sme se davati snazniji auto.

  • Miroslav

    Beogradski kompleksaš došao u drugi grad da se pokaže koja je faca😡.Koji već put klinci ubijaju na ovakav način nedužne ljude i decu.Videćemo koju će kaznu dobiti?