Detalji stravičnog zločina: Majka bila uračunljiva kada je zadavila svoju bebu

Porodilja Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine je, u trenutku kada je svoju tek rođenu bebu, kako se sumnja, zadavila golim rukama, bila uračunljiva, prenosi danas „Blic“.

Ona će umesto za čedomorstvo biti optužena za teško ubistvo, navodi list.

Veštaci neuropsihijatrijske struke saslušali su porodilju, koja se pod nadzorom i dalje nalazi na lečenju na Odeljenju ginekologije u valjevskoj bolnici, nakon čega su utvrdili da je u noći između ponedeljka i utorka, kada je posle prirodnog porođaja golim rukama udavila u devetom mesecu rođenu bebu muškog pola, bila uračunljiva.

Taj izveštaj dostavljen je Osnovnom tužilaštvu, koje je takođe saslušalo Jelenu V.

U svom iskazu, majka dva deteta od šest i osam godina, branila se da nije usmrtila svoju tek rođenu bebu, već da je, navodno, imala „spontani pobačaj“.

Obdukcija je, međutim, utvrdila da je dete rođeno živo, da je prodisalo i bilo sposobno za vanmaterični život, a da je usmrćeno davljenjem.

Telo bebe policija je pronašla zavijeno u prsluk, u poljskom toaletu domaćinstva u Belotiću u kojem Jelena V. živi sa suprugom Milanom i njegovim ocem.

Šta se dogodilo saznalo se tek u utorak kada je Milan suprugu dovezao na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Valjevu, zbog obilnog krvarenja.

Tada je pregledom utvrđeno da se porodila, ali je Jelena odbila da kaže gde se novorođenče nalazi, posle čega je pozvana policija, podseća list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebaporodiljaubistvo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    U 99% slucajeva u Republici Srbiji se mala deca dodeljuju majkama u parnicnim postupcima odredjivanja starateljstva. Sistem je dobro razvijen. Naime, Centri za socijalni rad po naredjenju nadelznog ministarstrva predstave uvek majku kao boginju i dok ocevima prilikom razgovora u Centru daju kvalifikaciju monstruma, nasilnika i slicno. Radnici Centra su razvili do detalja sistem demonizacije oceva. Prvo, ne reaguju na oceve podneske godinama da majka ne dozvoljava vidjenje oca i deteta, zatim oceve koji su u takvim stanjima u razgovoru dodatno provociraju nebuloznim pitanjima a sve u cilju provociranja i izivljavanja. Onda sudu daju misljenje kako je majka podobnija a sud pere ruke time sto u presudu samo prepise misljenje radnika Centra ili jos gore vestaka. Mlade mamice, od kojih je oko 95% sponzorska kategorija, su ovu patologiju odavno prepoznale u Zakonu o porodicnom pravu, tako da cim zatrudne podnose zahtev za razvod jer na taj nacin, iskoriscavajuci svoju malu bebe, dolaze do alimentacionih para. Naravno, nad ocem deteta se izivljavaju maksimalno. Zapravo zrtve nasilja su ocevi koji dobijaju batine i telesne povrede od njihovih oceva, zatim ljubavnika, brace, poznanika i slicno. Inace takve majke decu po automatizmu upisuju u jaslice i vrtice jer nemaju zivaca da podizu decu kao sto nisu imali ni zivaca da izgradjuju porodicu, a sa odvratno dobijenim parama trckaraju od kafica do kafica od dzipa do dzipa, od intimnog prijatelja do intimnog prijatelja sa paricama i sa kerovima na povodcu, slusalicama u usima, ajfonom u ruci, sa tetovazama, pirsinzima, naocarima za sunce od pola kvadrata, sminkom, garderobicom. Popodne im decu cuvaju baba i deda a nocu Bog. Trenutno je hiperprodukcija sponzorusa, starleta, blogerki i ostalih kojekakvih nakaznih pojava u Srbiji. Inace ocevi kompletno izdravaju decu cak i takve mamice. Zrtve ovakvog nasilja majki su nasa deca, kojima majke ostavljaju trajno ostecenje i na fizickom i na psihickom nivou. Zasto drzava ovo radi? Odgovor je vise nego ocigledan. Naima, preporuka nasim ministarstvima od strane katolickog i anglosaksonskog zla je unistavanje semena, korena, srpskog naroda, unistavanjem porodice jer se time unistava i natalitet a samim tim i drzavnost. Sa druge strane, drzavi vise odgovara da takve sponzoruse izdrzavaju bivsi muzevi nego da im se zakace za socijalu pa da mora drzava da vadi pare iz kase i da hrani sponzoruse i ostale neradnice i parazite. Sramota za drzavu, da nasu decu sakati na ovakav nacin. Ako se pogleda susedna Hrvatska, odnos u starateljstvu je 60% prema 40% u koristi majki a do juce smo bili gotovo identican pravni sistem. Da bi dodela dece majkama bila gotovo po automatizmu, izmisljena je i akcija Stop nasilja prema majkama (sponzorusama) a takve akcije za nase bebe ne postoje. Kako vas malo nije sramota.