Dobri rezultati akcije „Ares“, zaplenjeno 552 kilograma droge

U policijskoj akciji „Ares“ oduzeto je 552 kilograma droge, određeno zadržavanje za 573 osobe, kaže ministar policije Nebojša Stefanović i dodaje da takve akcije, koje se dugo pripremaju, daju rezultate.

„Ovo je dobra stvar, Srbija je uspela da se suoči sa ovim problemom. Na tome sam insistirao od 2014. godine. Pokazali smo da u borbi protiv narko trafikinga Srbija ne zaostaje ni za jednom zemljom u svetu“, rekao je Sterfanović gostujući na RTS.

U akciji je, kako kaže, određeno zadržavanje za 573 osoba, podnete krivične prijave u redovnom postupku protiv još 460 ljudi, oduzeto 552 kilograma droge, pronađene četiri laboratorije za proizvodnju marihuane, oduzeta velika količina oružja – 61 puška, 46 pištolja, jedan kilogram plastičnog eksploziva, šest bombi.

„Ovakve akcije koje se pripremaju mesecima daju rezultate, i građani mogu da osete da se ljudi iz policije bore za njih, bore protiv narko trafikinga, spašavaju našu decu“, rekao je ministar.

Govoreći o građanima Srbije, njih 49 koji su otišli u Siriju da se bore na strani ISIS-a, on je rekao da je jedan broj njih poginuo, jedan broj se i dalje nalazi u Siriji, a da se mali broj vratio.

„Građani naše zemlje mogu da budu spokojni jer se bezbednosni sistem Srbije bavi njima. Ne želimo da dozvolimo bilo kakvo ugrožavanje građana Srbije od tih lica ili bilo kojih drugih iz našeg okruženja, koji bi mogli da postanu teroristička smetnja na našoj teritoriji“, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aresdrogaNebojša Stefanović
Komentari (0)
Dodaj komentar