Drama kod Požarevca: Muškarac ubio policajca iz automatske puške, pa pucao na pripadnike SAJ

Policijski službenik Srđan Petrović (1975) ubijen je noćas prilikom intervencije u selu Bare kod Požarevca, kada je D. Ž. (1948) u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana.

Policajac Srđan Petrović zadobio je teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici.

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, D. Ž. je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije.

Policijskoj upravi u Požarevcu je kasno sinoć od strane zeta D. Ž., koji se prethodno posvađao sa tastom, prijavljeno da D. Ž. u nelegalnom posedu ima automatsku pušku, nakon čega je na lice mesta upućena patrola policije.

U jednom trenutku, kada je policajac Petrović pokušao da uđe u dvorište objekta kako bi proverio da li je možda više osoba u kući, D. Ž. je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ranio policijskog službenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

policajacPožarevactragedija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Dragan

    Može li onaj „zapadni“ sistem, čim je „sumnjivo i naoružano“ lice u pitanju, gde druge dovodi u životnu opasnost, na scenu stupaju snajperisti, i ako lice ne položi oružje, sledi „kratki postupak eliminacije“, i posle takva 2,3 slučaja „poginuo u okršaju sa policijom“, verujem da bi se budući „akteri“ malo teže odlučili na takav čin. Normalno da „procenu situacije“ ne donosi samostalno snajperista, već neko lice iz policijskog vrha, koje i preuzima odgovornost.

  • bambi

    Drzava mora odmah da reaguje. Od kada su nepromisljeno napravili akciju Nasilje prema zenama, ogroman broj mladih devojaka zloupotrebljava tu benificiju i prijavljuju svoje bivse bracne partnere za izmisljena nasilja ne bi li time na sudu dobile alimentaciju i sl. To najcesce ekskalira razlicitim svadjama u domacinstvu izmedju raznih clanova, tast, zet, … Od kada je profunkcionisala akcija Nasilje u porodici i Nasilje prema zenama, broj ubistava u porodici se udesetostrucio. Primera radi, meni je bivsa zena sa kojom sam na sudu nanela za proteklih tri godina tri telesne povrede. Prvi put je njen otac izvrsio nasilje na damnom dok sam drzao svoju bebu u rukama, kojom prilikom smo mogli da poginema vukuci nas iz autobusa da padneme, drugi put je bivsa angazovala jednog od mnogobrojnih ljubavnika kojom prilikom mi je razbio glavu i treci put me je njena sestra, u situaciji kada sam hteo da vidim svoju bebu, udarila pesnicom i noktima svirepo preko 20 puta po glavi i nanela mi trajnu povredu na oku. Drzava je na to gledala kao na lanjski sneg. Sudski procesi koje sam pokrenuo, jedan po jedan zastarevaju jer sud drzi u fioci, tj. ima direktivu da se samo ocevi shvataju kao nasilnici a majke kao boginje. Sramota za drzavu. Samo kada oba partnera budu jednaka pred sudom, bice mira i u drzavi i u porodici. Napravljena je kardinalna greska.