Eksplozija u metrou u Sankt Peterburgu: Tela na sve strane, među ranjenima i deca! (foto, video)

Najmanje 10 osoba je poginulo u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu, prenose ruski mediji.

Iz dve metro stanice vlasti i helikopterima evakuišu ranjene, javio je izveštač agencije TAS S sa lica mesta.

Jedan od helikoptera učestvuje u akciji evakuacije iz stanice „Tehnologičeski institut“, a drugi se uputio prema stanici „Sadovaja“.

Tužilaštvo Sankt Peterbugra saopštilo je danas da je pokrenulo istragu povodom eksplozije u jednom od vagona između dve stanice metroa u tom gradu, u kojoj je poginulo najmanje deset osoba, a oko 50 ranjeno ranjeno, prenosi AFP.

Dodatne mere obezbeđenja uvedene su i na aerodromu „Pulkovo“ u Sankt Peterburgu, prenosi TAS S.

AP prenosi, pozivajuvajući se na ruske istražitelje, da je nekoliko ljudi ubijeno i ranjeno u metrou u Sankt Peterbugru eksploziji u vozu koji se kretao između dve stanice.

Ruski mediji su prethodno javili su da je reč o dvostrukoj eksploziji na dve stanice – „Tehnologičeskij institut“ i „Senjaja Ploščad“.

Sve stanice metroa u Sankt Peterburgu zatvorene su nakon eksplozije, a vlasti su objavile da je evakuacija završena u tim stanicama.

U međuvremenu, portparol ruskog Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma potvrdio je da je 10 osoba poginulo u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu

Portparol gradskog guverenera Andrej Kibitov potvrdio je da je najmanje 50 osoba povređeno u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu, preneo je TAS S.

Sputnjik je ranije objavio da među ranjenima ima i dece, a sagovornik Sputnjika je rekao da su vrata vagona „dignuta u vazduh“.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da se razmatraju svi uzroci današnje eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu, uključujući terorizam, javio je Rojters.

Putin je dodao da je razgovarao sa šefovima bezbednosnih službi nakon eksplozije i da oni pokušavaju da ustanove šta je uzrok.

Ruski predsednik uputio je saučešće porodicama žrtava.

Sedam metro satnica zatvoreno je trenutno u metrou nakon što je eksplozija ođeknula u jednom od vagona, javila je pres služba gradskog metroa

Kako navode ruski mediji, uređaj koji je eksplodirao bio je punjen šrapnelima.

Tas s je ranije javio da je u toku evakuacija i to iz tunela, kao i da je najverovatnije eksploziju izazvao neidentifikovani uređaj koji se nalazio u vagonu.

Na lice mesta stiglo je osam ambulantnih kola, kaže za Rojters jedan od očevidaca.

Jedan od očevidaca rekao je da je stanica je sva u dimu.

Sputnjik prenosi da među ranjenima ima i dece, a sagovornik Sputnjika je rekao da su vrata vagona „dignuta u vazduh“.

Kako navode ruski mediji, uređaj koji je eksplodirao bio je punjen šarpnelima.

(Tanjug)

https://www.youtube.com/watch?v=siFjlAnmba4

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eksplozijametrosankt peterburg
Komentari (0)
Dodaj komentar