Hapšenje zbog filma „Toma“

Jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi film „Toma“ po društvenim mrežama uhapšen je i u nedelju je saslušan.

On je saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i detaljno izneo odbranu.

Svi oni koji su dalje neovlašćeno podelili ovaj link sa filmom “Toma“, biće takođe procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva.

Takođe se radi na otkrivanju i procesuiranju osobe od koje je ovaj link potekao.

Osumnjičeni se tereti za neovlašćeno korišćenje autorskih prava i određena mu je mera zabrane upotrebe interneta, kako bi se sprečile dalje zloupotrebe.

Krivičnu prijavu protiv N N lica ovim povodom policiji su u petak ujutru podnele produkcijske kuće Minakord i Kobrafilm, koje su vlasnici autorskih prava filma „Toma“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmhapšenje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Avetni Todor

    Sta da kazem… Licno mislim da ga je upravo Bjelogrlic pustio u promet,kao i senke 2 .Film je petparacka prica koju sigurno niko nece pozeleti da gleda dva puta. A sada nesto o pirateriji… Zavrsio sam server administraciju,NISTA ali bas nista nije vidljivo korisnicima dok server administrator ne odobri. Dakle stvar je jasna,nema piraterije bez necijeg odobrenja. Milion puta sam procitao kako optuzuju ljude za pornografiju i druge stvari. Hajde sad prst na celo i dobro razmislite,da bi ste snimili ili fotografisali nekoga potrebno je mnogo toga,to mogu da rade samo sluzbe koje imaju novac i sredstva. Suludo zvuci da vas neko moze uhapsiti i osuditi zato sto ste skinuli zipovan fajl,za koji i neznate sta je unutra dok ga ne odpakujete… A onaj tko ga je kreirau,postavio online,ODOBRIO da se moze skidati ostaje i dalje anoniman… Cudno zar ne?

  • umorni kosač

    gaga? on voli da pozajmljuje 😂😂😂