Hteli da prevare slavnog sportistu: Overila lažni potpis Divca da dobije stanove

Službenica Osnovnog suda u Kraljevu S. D. (53), za koju se sumnja da je overila sporna dokumenta sa potpisom bivšeg košarkaša Vlade Divca, navodno je, zauzvrat, dobila nekretnine u Novom Sadu i Beogradu. Njoj je određen pritvor do 30 dana, kao i Zoranu Milašinoviću, koji se sumnjiči za finansijske malverzacije. On je, navodno, falsifikovao potpis proslavljenog sportiste i svog dobrog prijatelja, stavljajući pod hipoteku Divčev stan u Beogradu od 450 kvadrata.

Poznati kraljevački privrednik Zoran Milašinović, blizak prijatelj i poslovni partner našeg proslavljenog košarkaškog reprezentativca i bivšeg predsednika Olimpijskog saveza Srbije, uhapšen je pre desetak dana. Kako nezvanično saznajemo, Milašinović, poznatiji kao Zoran Mašinac, tereti se da je bez Divčeve saglasnosti i znanja stavio njegov stan pod hipoteku kako bi od banke dobio kredit.

– Opterećen finansijskim problemima u preduzeću “Mašinac” čiji je vlasnik, Milašinović, međutim, nije vraćao kredit na vreme. Tako je banka, nakon što je dug sa kamatama narastao na čak 5,5 miliona evra, aktivirala hipoteku – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – Sve Milašinovićeve nekretnine, pa i Divčev stan, koje su bile garancija kredita, našle su se na meti izvršitelja.

Prema nezvaničnim informacijama, službenica je overila dokument koji joj je Milašinović doneo sa Divčevim potpisom, a da Divac nije bio lično prisutan. Kako se priča po Kraljevu, Milašinović je u finansijskim problemima već izvesno vreme.

– Pitanje je koliko je to tačno, a sve navode utvrdiće istraga. Kažu da je čak prodao neke svoje firme, kao i da mu je zbog dugova oduzeta imovina. Svi znaju da je blizak prijatelj sa Divcem, a navodno je falsifikovao njegov potpis dok je Vlade bio u Americi, a šta se sve izdešavalo između njih dvojice verovatno samo oni znaju – kaže Milašinovićev poznanik, ne želeći da mu pominjemo ime.

Nekadašnji košarkaš Zoran Milašinović više od jedne decenije bio je predsednik i glavni finansijer Košarkaškog kluba Mašinac iz Kraljeva. Sa Divcem je, nezvanično, jedno vreme bio i suvlasnik firme za proizvodnju mleka i mlečnih proizvoda, a nekoliko godina su zajedno finansirali Fudbalski klub Slogu. Iz te priče se najpre povukao Divac, a potom i Milašinović, ostavljajući klub tamo gde su ga i zatekli – u zonskom rangu takmičenja.

https://twitter.com/newsjsRS/status/865306443523645440

Inače, Milašinović i Divac su sarađivali i u projektu izgradnje poslovno–stambenog kompleksa u Svetogorskoj ulici u Beogradu, oko čega još traje spor pred sudom između Divca i preduzeća “M.e.n.t.o.r. holding”, čiji je direktor Ratomir Stipsić.

– Dogovorili smo se da se posao realizuje preko “Fluks grupe”, privrednog društva čiji vlasnik je bio 50 procenata Vlade Divac, a 50 Zoran Milašinović – objašnjava Stipsić. – Divac nam je lično garantovao da će nam ostatak sume koju nam je dugovao biti isplaćen. Kao instrument obezbeđenja, mi smo dobili 16 odsto udela u toj firmi. Divac se obavezao da založeni deo neće otuđivati dok nas u celosti ne isplati. Verovali smo mu bez granica. Međutim, Divac je preneo svoj udeo na Milašinovića i to tako što je taj ugovor overio u Kraljevu.

Podsetimo, posao su sklopili 2004. godine, kada je Divac kupio lokaciju i dogovorio se sa njima da ih u celosti isplati kada počne prodaja stanova. Objekat od sedam hiljada kvadrata je izgrađen, stanovi su prodati, a kako Stipsić kaže, Divac im je ostao dužan 350.000 evra.

– Iskoristili smo sva pravna sredstva, obratili se i Apelacionom, Vrhovnom kasacionom, na kraju i Ustavnom sudu, ali bez uspeha – pričao je Stipsić.

Na sudu bi 26. maja trebalo da se pojavi Vlade Divac kako bi dao izjavu o sporu sa firmom “M.e.n.t.o.r. holding”.

Da mu je blizak prijatelj falsifikovao potpis i stavio stan pod hipoteku, prema nezvaničnim informacijama, Divac je navodno saznao tek kada su mu se na vratima pojavili izvršitelji. S druge strane, na oglasnoj tabli Osnovnog suda u Kraljevu stajalo je obaveštenje o prvoj javnoj prodaji stana i poslovnih objekata u vlasništvu Milašinovića, ukupne vrednosti 17,9 miliona dinara, zbog izmirenja novčanih potraživanja, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kraljevoprevarastanvlade divaczoran milašinović
Komentari (0)
Dodaj komentar