Incident na Novom Beogradu: Đak doneo pištolj u osnovnu školu!

Učenik šestog razreda OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“ na Novom Beogradu prošlog petka je u školu doneo pravi pištolj, tvrde roditelji a prenose „Novosti“. U upravi škole su potvrdili da pištolj bio u đačkoj torbi, a da će policija utvrditi da li je reč o pravom ili plastičnom oružju. U školi su u toku roditeljski sastanci svih odeljenja, kako bi roditeljima bilo savetovano da obrate pažnju na to šta deca, osim knjiga, stavljaju u torbu.

Roditelji s kojima smo razgovarali kažu da su im deca ispričala za pištolj, posle čega su oni kontaktirali sa upravom škole i obavestili ih o onome šta se dogodilo.

– Taj dečak se hvalio i pokazivao drugarima pištolj, ali kako mi sin ispričao, oni su mislili da je plastični – kaže roditelj koji se javio našoj redakciji. – Međutim, posle časa fizičkog je pištolj pao na pod i ispao je i šaržer sa mecima. Oni su tek tada shvatili da je reč o pravom oružju, ali su se dogovorili da ćute i nikome ne pričaju. Ali neko od njih je nije izdržao da sačuva „tajnu“, pa je priča krenula i svi progovorili. Na sreću, sve se dobro završilo, a moglo je da bude strašno da je, recimo, pištolj opalio.

Prema priči roditelja koju su im prenela deca, majka njihovog drugara ide u streljanu, pa je dečak, verovatno, krišom uzeo pištolj i stavio ga u torbu. Niko od nastavnika i ostalih zaposlenih nije video oružje, već su saznali od roditelja.

– Čim su nas roditelji obavestili šta su im deca ispričala, prijavili smo policiji i Ministarstvu prosvete – kaže Milan Pušica, direktor škole. – Da li je reč o pravom ili plastičnom pištolju, utvrdiće policija. Oni su već saslušali roditelje koji su, kako smo nezvanično saznali, rekli da imaju trofejno oružje i da je moguće da ga je dete uzelo. Odmah smo organizovali roditeljske sastanke, kako bismo roditelje upozorili da povedu više računa šta deca pakuju s knjigama u torbu.

Pušica ističe da će, po okončanju policijske istrage, biti preduzete odgovarajuće sankcije prema dečaku i roditeljima, bez obzira na to da li je reč o pravom ili lažnom oružju jer se, svakako, radi o izazivanju opšte opasnosti.

Isključenje iz škole kao disciplinska mera zbog neprimernog ponašanja i težih prekršaja „rezervisano“ je samo za učenike srednjih škola, dok osnovci mogu samo biti premešteni u drugu školu, ali samo ako se roditelji saglase s tim.

Sankcija za najveći broj incidenata je ukor i smanjenje ocene iz vladanja, što većinu učenika ne potresa previše, prenose „Novosti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

đakosnovna školapištolj
Komentari (0)
Dodaj komentar