Izgubio trku sa životom: preminuo Mirko Alvirović

Mirko Alvirović, poznato televizijsko lice, automobilista, autor i voditelj emisije SAT, preminuo je danas u 72. godini, posle duge i teške bolesti.

Mirko se šest meseci lečio na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.
Voditelj emisije SAT letos je operisan u Nemačkoj, ali se nakon hirurškog zahvata vratio u Srbiju i ukazao poverenje domaćim lekarima. Porodica i najbliži prijatelji bili su uz njega.

https://www.youtube.com/watch?v=wd09NhnRsNk

Mirko Alvirović je rođen u Drvaru, a poslednjih 28 godina radio je kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Diplomirao je književnost, ali je studirao i žurnalistiku. Mirko je bio oženjen i ima dva sina – Mladena i Momira.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mirko Alvirovićpreminuo Mirko Alvirovićsat
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Mirko Alvirovic je godinama vodio profesioinalno i elegantno,TV emisiju Sat. Slobodno se moze reci,da je bio veliki strucnjak i mozda jedini pravi gospodin koji je bio zaposlen na Televiziji.Emisiju je vodio strucno,sa takvom strascu i lakocom.da su njegovu emisiju redovno gledali i oni,kojima automobil nikada nije pretstavljao nikakvu vrednost,niti su ga posedovali.Bio je uvek elegantan,ugladjen,sa doziranim pokretima i divnom karakteristicnom bojom glasa.Mislim da veoma dugo vremena treba da prodje,da se pojavi neki novi novinar,koji bi bio makar bleda senka velikom Gopodinu Mirku Alvirovicu. Hvala mu sto je postojao,sto smo imali privilegiju,da ga upoznamo bar preko tv ekrana.!!!

  • mirjana

    Mnogo sam volela njegove emisije.

  • pušivoje

    Dao poverenje našim lekarima! EXTRA

  • fortes

    R.I.P Bila bi neka vrsta pravde da je dočekao kompletiranje autoputa kroz Srbiju. Pa da isprozoiva putare. Patrole bez njega-nezamislivo. Otputova čovek u legendu.