Izliven amonijak zbog pucanja dihtunga

U pančevačkoj „Azotari“, u pogonu „Karbamid“, došlo je do izlivanja amonijaka zbog pucanja dihtunga, a radnik G. P. (52) je preminuo.

Kako je rekla za Tanjug Slađana Špan iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, u 12.10 došlo je do nesreće, kada je dihtung na indikatoru protoka na drugoj platformi u sekciji Sinteza u pogonu Karbamid pukao i amonijak se probio napolje i počeo da curi, a radnik, koji se, pri redovnom obilasku našao na toj platformi u pogonu „Karbamida“ tom prilikom je bio povređen, odnosno zatrovan.

Špan ističe da je radnik, koji je bio smenovođa, odmah sanitetskim vozilom prevezen u zdravstvenu ustanovu, međutim, nažalost, preminuo je.

„Što se zagađenja životne sredine tiče, služba koja je zadužena za to u Azotari nije registrovala povećane koncentracije zagađujućih materija u vazduhu, a nakon nesreće, odmah je zatvoren ventil, osoblje je reagovalo tako da se ne šire posledice tog udesa, jedino što je čovek nastradao“, istakla je Špan.

Uviđaj u pančevačkoj azotari je u toku, pogon je odmah zaustavljen i nema opasnosti po životnu sredinu, dok je poginuli radnik bio smenovođa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amonijakazotaradihtung
Komentari (0)
Dodaj komentar