Jeziva ispovest serijskog ubice: ‘Ubijanje je kao ljubav, ne želiš da živiš bez tog osećanja’ (video)

Pre deset godina Aleksandar Pičuškin poznat kao ‘Šahovski ubica’ osuđen je na doživotni zatvor. Imao je jedinstven plan – da ubije 64 osobe, po jednu za svako mesto na šahovskoj tabli.

U svim slučajevima kada sam ubio, to sam učinio samo zbog jednog razloga. Ja ubijam da bih živeo, jer kada oduzimaš život, želiš da živiš, kazao je Pičuškin (43), ruski serijski ubica na suđenju za svoje zločine 2007. godine. Optužen je za 49 ubistava, ali je na suđenju rekao da na popis dodaju još 11. Toliko ih je prema svojoj proceni ubio, a ni te žrtve, kazao je, ‘ne bi trebalo zaboraviti’.

Poznat kao Šahovski ubica, Pičuškin je imao jedinstven plan. Ubiti 64 osobe, po jednu za svako mesto na šahovskoj tabli.

– Ja sam vam veliki ljubitelj šaha – bilo je prvo što je ovaj moskovski prodavac u supermarketu rekao policiji kad ga je uhapsila.

Napio bi ih u parku pa ih udarao čekićem

https://www.youtube.com/watch?v=kVyheV13o9A

Najčešće bi ubijao poznanike i beskućnike koje bi našao u moskovskom parku Bitsevski. Pozvao bi ih da popiju votku u čast njegovog mrtvog psa. Kad bi se napili, udarao bi ih čekićem. Zatim bi ih bacio u kanal, a ako je žrtva još disala, nabio bi joj grlo boce od votke u razmrskanu lobanju. To je vremenom postao njegov potpis. Čepove boca bi sačuvao za uspomenu. Jednu od žrtava bacio je sa 16. sprata.

Prvo ubistvo počinio je 1992. kad je predložio prijatelju iz razreda da ubiju nekoga. Kad je ovaj odbio, Pičuškin ga je namamio u šumu, zadavio užetom i bacio u kanal.

‘Ubijanje je kao ljubav’

Na suđenju je izjavio da je za njega ubijanje kao ljubav i da je nakon prvog ubistva osetio neizmernu ljubav, nešto kao prvi put kad se voli.

– Prvo ubijanje vam je kao prva ljubav. Nikada ga nećete zaboraviti. Prvi put sam ubio sa 18 godina i to prijatelja iz razreda – kazao je Pičuškin i dodao kako se osećao kao Bog jer bi odlučivao hoće li neko da živi ili da umre.

Nakon što je ubio razrednog kolegu, sledećih 9 godina nije nikog ni dotakao. Ipak, želja se vratila 2001. godine – želja za oduzimanjem tuđih života koja mu je, istakao je, sasvim pomutila razum.

‘Nikad se ne bi zaustavio’

– Što vam je osoba bliža, što je bolje poznajete, veća je verovatnoća za ubistvo – objasnio je na sudu Pičuškin.

Tokom suđenja često je bio agresivan, ali mu nije bio problem gestikuliranjem da pokaže poroti kako je golim rukama udavio svoje žrtve i pokazivao ožiljke na rukama koje su mu one ostavile. Njegova poslednja žrtva bila je Marija Moskalova, iako je uglavnom ubijao muškarce.

– Da me nisu uhvatili, nikada se ne bi zaustavio, nikada. Ovako ste spasili život mnogima –  kazao je na sudu.

Uhapšen je 2006. a osuđen u oktobru 2007. na doživotni zatvor, od čega će prvih 15 godina provesti u samici, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aleksandar pičuškinrusijaserijski ubica
Komentari (0)
Dodaj komentar