Tuga: penzionerka mrtva ležala pune tri godine!?

Posle prijave komšija, u kragujevačkom soliteru pronađeno beživotno telo Zorice M. (73). O njoj se ništa nije znalo od 2016.

PENZIONERKA Zorica M. (73) pronađena je mrtva u svom stanu u širem centru Kragujevca, a istraga će pokazati kada je i kako preminula. Komšije pretpostavljaju da je u stanu bila mrtva čak tri godine!?

Posle pisanja lokalnih medija o njenom misterioznom nestanku, policija je preksinoć ušla u njen stan u naselju Mala vaga i u krevetu zatekla beživotno telo. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, penzionerka je najverovatnije preminula prirodnom smrću. Nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju i nakon toga bi trebalo da se pouzdano sazna uzrok smrti, kao i kada je žena tačno preminula.

Prema rečima komšija sa kojima smo u sredu razgovarali, reč je o osobi koja se nije mnogo družila sa ostalim stanarima zgrade u Ulici kneza Miloša. Upravnik zgrade Zoran Savić kaže da su se gomilali računi u njenom sandučetu i da je zbog toga „posumnjao“ da joj se nešto dogodilo.

– Slučaj sam prijavio policiji 2018. godine. Nije bilo odgovora. Raspitivao sam se o njoj kod komšija i rodbine, ali niko nije znao gde je – priča Savić.

Ponovo je, kaže, pre nekoliko dana uputio zahtev policiji, koja je posle odluke nadležnog tužilaštva ušla u stan i u krevetu zatekla mrtvu ženu. Komšije pričaju da se nije osećao nikakav neprijatan miris, pa su verovali da ona i nije u svom stanu.

Komšinica Nadežda Todorović, koja se ranije najviše i družila sa nesrećnom ženom, priča da je Zorica dugo živela u Beogradu, da je često znala da ode i u inostranstvo i nije se mnogo družila sa drugim stanarima. Zato niko i nije pouzdanije znao gde je i da li joj se nešto desilo.

Posle smrti majke i brata, Zorica je živela sama u trosobnom stanu. U policija navode da je imala prijavljenu adresu stanovanja u Beogradu, da joj neka dalja rodbina živi u inostranstvu, pa su i s njima kontaktirali i tek onda, u prisustvu komšija, ušli u stan u Ulici kneza Miloša.

ZORICA M. se, kažu komšije, nije udavala, nema potomstvo, a roditelji i rođeni brat, koji se takođe nije ženio, poumirali su. Bližih srodnika nema. Na spomeniku porodične grobnice na Varoškom groblju, na parceli 67/A uklesani su datumi rođenja i smrti njenih roditelja i brata, a ispod Zoričine slike stoji 1946 – 2046!? Šta je razlog i da li je možda Zorica sama zatražila to od nekog kamenoresca znajući da nema ko to da učini posle njene smrti, utvrdiće istraga.

(M. Luković, novosti.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

penzionerkasmrt u stanu
Komentari (0)
Dodaj komentar