Kristijanu Goluboviću odložen zatvor zbog ugovornih obaveza

Viši sud u Beogradu usvojio je žalbu osuđenog Kristijana Aleksandra Golubovića, čime je preinačena odluka Prvog osnovnog suda u Beogradu i osuđenom odloženo izvršenje kazne zatvora, saopštio je danas Viši sud.

Kako je navedeno, Goluboviću je odloženo izvršenje kazne, jer su ispunjeni uslovi propisani odredbom člana 59 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, kojom je predviđeno da se izvršenje kazne zatvora može odložiti ukoliko je „osuđeni obavezan da završi započeti posao usled čijeg neizvršenja može nastati znatna šteta“.

Goluboviću je izvršenje kazne odloženo za tri meseca, odnosno do 5. januara sledeće godine.

Izvršenje kazne Goluboviću je ranije već dva puta odlagano na po tri meseca zbog rođenja deteta. 

„Viši sud u Beogradu je prilikom donošenja odluke kojom je osuđenom odloženo izvršenje kazne zatvora imao u vidu priložene dokaze u predmetu, period odlaganja, kao i period predviđen za realizaciju preuzetih ugovornih obaveza od strane osuđenog, te naročito činjenicu da apsolutna zastarelost izvršenja kazne zatvora u konkretnom slučaju nastupa 2034.godine, pa je našao da Prvi osnovni sud u Beogradu nije dovoljno cenio sve navedene okolnosti i dokaze prilikom donošenja prvostepene odluke i istu preinačio“, ističe se u saopštenju Višeg suda.

Kristijan Golubović učestvuje u višemesečnom rijalitiju „Farma“, koji se emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom Pink.

Golubović je prošle godine u novembru pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine heroinom i nedozvoljenog držanja oružja, pošto mu je Apelacioni sud u Beogradu tada smanjio kaznu sa 14 na osam godina zatvora.

Golubović je u pritvoru proveo četiri godine i četiri meseca, tako da mu je ostalo da odsluži manje od četiri godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar