Krivične prijave protiv nesavesnog investitora na Mirijevu

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović izjavio je danas da su ta opština i Javno preduzeće Srbijagas podneli krivične prijave protiv nesavesnog investitora na Mirijevu, koji je probušio gasni cevovod i ostavio više od 1.600 potrošača bez tog energenta.

On je za Tanjug rekao da su predstavnici grada Beograda i opštine Zvezdara tokom jučerašnjeg dana bili u kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim javnim tužilaštvom kako bi osoba koja je nelegalno gradila na Mirjevu i koja je prouzrokovala ogromnu materijalnu štetu bila optužena i odgovarala prema Krivičnom zakonu.

Kako je istakao policija i tužilaštvo su izvršili uviđaj i postupak protiv nelegalnog investitora je u toku.

Ignjatović je podsetio da je 24. januara 2017. godine inspekciji stigla prijava da se izvode građevinski radovi na pomenutoj lokaciji, za koju je Građevinska inspekcija opštine Zvezdara ustanovila da investitor ne poseduje građevinsku dozvolu.

Kako je precizirao, 27. januara izdato je Rešenje o zatvaranju gradilišta i podneta krivična prijava protiv NN lica, a takođe je naloženo da se iskopana rupa zatrpa i cela parcela vrati u prvobitno stanje.

Nelegalni investitor je nastavio da radi čime je počinio krivično delo a, tokom tih radova potkopao je polu-magistralni cevovod koji spaja Karaburmu sa Mirijevom, zbog čega je ostavio bez gasa više od 1.600 potrošača u tom delu grada.

On je najavio da će opština Zvezdara zatražiti pomoć grada Beograda kako bi se jama koju je nelegalni investitor iskopao zatrpala.

Zahvalio se Javnom preduzeću Srbijagas koje uspelo pivremeno da pusti gas na rok od 30 dana u Mirijevu, Karaburmi i Staroj Karaburmi i tako urgentno reši problem snabdevanja gasom.

Ignjatović je rekao da će gradska opština Zvezdara i grad Beograd tesno sarađivati sa JP Srbijagas kako bi se posle dodatnih ispitivanja i utvrđivanja budućih mere generalne sanacije ovog gasovoda to učinilo na način koji će najmanje ometati uobičajeni život građana Mirijeva i Stare Karaburme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

investitorkrivična prijavaMirijevo
Komentari (0)
Dodaj komentar