Krvavi pir u tri sela kod Mladenovca: Ubijeno osam osoba, ubica uhapšen nakon potere

Policijska potera za Urošem B. (21), koji se sumnjiči za sinoćnje masovno ubistvo u selima kod Mladenovca okončana je jutros nešto posle 8 časova, kada su ga jake policijske snage locirale i uhapsile blizu Kragujevca.

On se sumnjiči da je u krvavom piru usmrtio 8 ljudi, 13 ranio, a 7 ih je u kritičnom stanju. Smrt je sejao u selima Dubona, Šepšin i Malo Orašje.

Meštani Dubone u razgovoru za Kurir kazali su da su šokirani onim što se u njihovom i drugim mestima dogodilo.

Kažu i da su zgranuti činjenicom da je osumnjičeni za nezapamćeni zločin uvek delovao kao dobro dete i da nemaju predstavu šta bi mogao biti motiv takvog gnusnog čina.

– Krenuo je prvo od Dubone da ubija. Policajac koji je prvi stradao je pokušao da ga spreči. Njega je prvo ubio pa nastavio dalje, koliko ja znam. Navodno se sa njim prvo zakačio – priča meštanin Dubone.

On dodaje da je Uroš sin oficira Vojske Srbije koji radi u Generalštabu u Beogradu.

– Nije bio problematičan, uvek je delovao kao mirno i dobro dete. Njegov otac je sad za Uskrs došao ovde i kupio prase – priča sagovornik.

Kako kaže meštanin, prema onome što su oni saznali Uroš je usmrtio i svoje najbliže rođake, navodno jednog svog brata, snaju i dečaka od 12-13 godina, njegovog sinovca.

– U tri sela je napravio krvavi pir, osim Dubone bio je i u Šepšinu i u Malom Orašju. U Malom Orašju je pucao na grupu od oko 20 dece. Zastao je, izašao iz kola i zapucao na njih – priča sagovornik Kurira.

Kako je Kurir saznao na licu mesta, otac i brat Uroša B. nisu ni znali šta se dešava, a kada je otac saznao samo se srušio na zemlju.

– Otac i brat su izašli na ulicu i kada su ocu rekli šta se dešava on se srušio od šoka – kažu očevici za Kurir.

Više od 600 pripadnika MUP-a Srbije, među kojima specijalne jedinice učestvuje u potrazi za masovnim ubicom iz Mladenovca, prenose mediji.

Fotografija osumnjičenog za masovno ubistvo u Mladenovcu i okolini, Uroša B. pre dvadesetak minuta pojavila se na društvenoj mreži Instagram. Zabrinuti čitaoci Kurira poslali su nam fotografije sa ovog profila, uz komentar da je „napravio novi profil“.

Nešto iza 2 časa na jednom Instagram profilu, koji je potpisan kao Uroš B. na storiju se pojavila njegova fotografija! Zasad nema potvrde o tome da li je on sa nepoznate lokacije napravio novi Instagram profil, ili je reč o zastrašujućoj igri nekoga ko ga podržava.

Jutro posle nezapamćenog masakra koji je usledio dva dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi, na terenu su masivne policijske snage – više od 600 pripadnika MUP-a učestvovalo je u akciji Viho, koja je još je na snazi.

Podsetimo, sinoć u 23.01 sinoć Hitna je dobila poziv od MUP-a da je u selu Dubona došlo do masovnog upucavanja. Beogradska Hitna je domah poslala 5 kola, ali mladenovačke i smederevske kolege odmah su reagovale jer nije bilo vremena ni za sekundu čekanja, zbog težine povreda, i počela da prevozi i dovozi ranjene u beogradske bolnice – Urgentni i KBC Mišović.

Hitno potrebni davaoci krvi svih grupa za sve ranjene u Mladenovcu, među njima ima i dece

Ministarstvo zdravlja uputilo je apel građanima da su potrebni davaoci krvi za ranjene u pucnjavi koja se dogodila kod Mladenovca.

Potrebna je krv svih krvnih grupa, naveli su u Ministarstvu zdravlja. Pucnjava u Mladenovcu je ocenjena kao teroristički akt.

Pozivaju se građani koji su u mogućnosti da se jave u Zavod za transfuziju krvi „Sveti Sava“ ovog jutra od 9 sati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

masakrmasovno ubistvo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Pocelo je da djeluju tih vakcine koji su uzeli za vreme kovida..mora da SE istrazuje kako SE odvivalo jer moguce da.nije ovo zadnje..