Minimalna opasnost od eksplozija, i dalje potraga za nestalima

Potraga za tri nestale osobe nakon eksplozija u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu još traje, rekao je Tanjugu zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Mihailo Zogović i istakao da je verovatnoća naknadnih eksplozija minimalna.

„Bilo je različitih glasina, ali mi nismo ni u jednom trenutku uspostavili komunikciju sa nestalim osobama niti imamo bilo kakvih materijalnih dokaza o njima“, rekao je Zogović Tanjugu.

On je istakao i da su nadležne službe jutros procenile da je verovatnoća naknadnih eksplozija u TRZ minimalna, što omogućava još intenzivniju pretragu terena.

Nakon procene nadležnih službi počela je pretraga ubojnih sredstava, u kojoj se koriste sva tehnička sredstva, dronovi, roboti mašine, ali i tehničari, posle koje će početi i raščišćavanje terena, kaže Zogović.

Zogović je rekao i da je ministar odbrane Zoran Đorđević formirao komisiju za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednih događaja u TRZ, na čijem čelu je brigadni general Mile Jelić.

Komisija ima osam članova, među kojima su i stručnjaci za municiju, naoružanje i zaštitu od požara.

Ministar je, rekao je Zogović, naredio i Inspektoratu odbrane da izvrši vanredni inspekcijski nadzor u TRZ.

Prema njegovim rečima, nadležni tužilac takođe sprovodi istragu.

U TZR u Kragujevcu juče je u eksploziji poginula jedna osoba, tri se vode kao nestale, a povređeno je 25 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eksplozijanestalipotragaTRZ
Komentari (0)
Dodaj komentar