Ministar Popović mora da plati pola miliona dinara zbog povrede ugleda i časti Radulovića (DJB)

Prvi osnovni sud u Beogradu je presudio po tužbi lidera Pokreta „Dosta je bilo“ Saše Radulovića protiv predsednika Srpske narodne partije (SNP) i ministra Nenada Popovića zbog povrede ugleda i časti, saopštio je DJB.

Kako se navodi, sud je dosudio da na ime naknade za povredu ugleda i časti Raduloviću isplati pola miliona dinara i troškove parničnog postupka od 38.700 dinara.

Radulović je tužbu podneo 8. novembra prošle godine jer je Popović u saopštenju tvrdio da je Radulović vršio „zloupotrebe kao stečajni upravnik preduzeća BIP 2014. godine“, da je tada „angažovao udruženje ‘Pronet’ da zaposlenima pruža ekspertske usluge iz oblasti ‘celoživotnog učenja'“ i da je BIP za te usluge platio 1,3 miliona dinara.

Popović je optužio Radulovića da je čovek „falsifikovane biografije za kojeg je dokazano da u SAD duguje na ime poreza više od milion dolara“ i da je „utajivač poreza i lažni borac za prava gradjana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Mislim da bi tog ruskog „trojanskog konja“, pod hitno trebalo izbaciti iz Vlade. Najverovatnije da je celo njegovo bogatstvo,stvoreno pod veoma sumnjivim okolnostima. Taj covek je mnogo mnogo mutan…Gadi mi se i pogled na njegovu facu….!

  • ZEC

    Tog rusofila hitno uhapsiti zbog špijunaže i veleizdaje Srbije Rusiji ! A bilo bi zgodno i proveriti mu poreklo kompletne imovine !