Otkriven mogući uzrok tragedije u Nišu?

U ovom trenutku imam informacije da je do sudara voza i autobusa, u kojem je poginulo pet, a povređeno je 27 osoba, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa, a istraga će utvrditi da li je tako, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić, koji je obišao mesto nesreće.

Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho-fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta, rekao je Rebić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Rebić je razgovarao i sa lekarima Kliničkog centra u Nišu u kome su povređeni hospitalizovani i istakao da će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nesreće i da će odgovorni biti procesuirani.

Prema njegovim rečima, u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu kod mesta Donje Međurovo stradalo pet osoba, dok je 27 ljudi teže i lakše povređeno. Direktor policije je ukazao da su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo došli na lice mesta i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu, povređene prebacili u Klinički centar Niš.

On je izrazio najdublje saučešće porodicama poginulih i apelovao na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, prilagode brzinu uslovima i stanju puta, kako bi sačuvali svoje živote i živote drugih.

(FoNet, Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autobusnesreća u nisuvoz
Komentari (0)
Dodaj komentar