MUP: Uhapšena petočlana grupa koje je drogu krijumčarila u Tursku, zaplenjeno 1,1 tona marihuane

Policija je u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Uprave carina, zaplenila 1,1 tonu marihuane i uhapsila pet članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje te droge iz Srbije u Tursku, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su Z. R. (34) iz Bačke Topole, N.M. (27) iz Lovćenca, M.T. (39) iz Vrbasa, kao i N.G. (28) i D.D. (31) iz Beograda.

Kako se navodi, N.M, M.T. i N.G. su uhapšeni kada je prilikom pretresa dva kamiona u blizini graničnog prelaza Gradina sa Bugarskom, u posebno izradjenim „bunkerima“ u prikolicama teretnih vozila pronadjena 1,1 tona marihuane u 706 paketa, upakovanih u velike putne torbe.

U nastavku akcije, policija je u Vranju uhapsila D.D. i Z.R., kod kojeg je pronadjeno i 12.000 evra i za koga se sumnja da je organizator kriminalne grupe.

Uhapšeni su osumnjičeni da su u dužem vremenskom periodu krijumčarili marihuanu iz Srbije preko Bugarske u Tursku, pri čemu su drogu nabavljali na teritoriji Kosova i Metohije, dok su utovar u vozila vršili na jugu Srbije, skrivajući marihuanu u priključnim vozilima teretnih kamiona.

„Teretna vozila za krijumčarenje kako se sumnja, obezbedjivao je organizator grupe Z.R. tako što ih je uzimao u zakup od transportnih preduzeća, a zatim je sa drugim pripadnicima grupe vršio prepravke izradjujući skrivene šupljine za transport marihuane. Nakon utovara, kamioni su kretali put Bugarske i dalje ka Turskoj gde je droga predavana kupcima“, naveo je MUP.

Članovi grupe su osumnjičeni za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i odredjeno im je zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Uprava carina je sinoć saopštila da je policija zaplenila tu drogu u blizini graničnog prelaza Gradina, što je najveća količina zaplenjene u „jednom mahu“ na graničnim prelazima Srbije. Droga je, kako se navodi u saopštenju, otkrivena u dubinskoj kontroli 100 metara od graničnog prelaza na parkingu hotela „King“ kada su carinici započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama.

U jednom kamionu otkriveno je 25 crnih torbi u kojima je spakovano 704 paketa marihuane, težine 804 kilograma, dok se u drugom kamionu nalazilo 56 paketa marihuane, težine 300 kilograma, navodi se u saopštenju Carine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar