N1: Završeno saslušanje Nebojše Stefanovića u Višem tužilaštvu u Beogradu

U Višem tužilaštvu u Beogradu saslušan je ministar odbrane Nebojše Stefanovića, kao svedok u slučaju uhapšenog bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, objavio je N1.

Papić je optužen da je naložio vraćanje blindiranog automobila Marku Miljkoviću, pripadniku klana Veljka Belivuka.

Saslušanje je počelo u 10 sati a N1 je nešto posle javio da je završeno.

Stefanović se u zakazano vreme nije pojavio na glavnom ulazu Palate pravde, gde se nalaze brojne novinarske ekipe.

On je, javio je reporter N1, prošao kroz garažu i ušao na sporedni ulaz, izbegavši snimatelje.

Jedini koga su novinari mogli da snime je Papićev branilac Branislav Tapušković, koji je zatražio saslušanje Stefanovića kao svedoka odbrane.

Tapušković je rekao novinarima ispred Palate pravde da se nada da će se danas, valjda, saznati ono najbitnije o blindiranim automobilima koji su se vozili po gradu, a da nad njima nisu obavljane adekvatne kontrole.

„Važno je da se sazna sve ono vezano za vraćanje blindiranog vozila Miljkoviću. Nadam se da će se danas to razrešiti“, rekao je Tapušković.

Ukazao je i da je Papiću pritvor, odredjen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, istekao pre sedam dana, a da su svi svedoci na koje bi mogao da utiče već ispitani, pa da ne postoji razlog da ne bude pušten na slobodu.

Posle Stefanovića, danas u 13 sati, kao svedok treba da bude ispitan i načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Papić je uhapšen u martu ove godine pod sumnjom da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. On se sumnjiči da je u aprilu 2020, mimo procedura, naložio da se Marku Miljkoviću, članu grupe Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

Papić se od hapšenja nalazi u pritvoru koji ističe početkom maja. On je iznoseći odbranu istakao da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, dodajući da je isključivo postupao po nalozima tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar