Nastavak ponovljenog sudjenja Šariću u sredu

Nastavak ponovljenog sudjenja Darku Šariću i ostalima iz grupe optužene za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz država Latinske Amerike u Zapadnu Evropu zakazan je za sredu, 19. oktobar u Specijalnom sudu u Beogradu.

Na ponovljenom sudjenju koje je počelo 26. septembra, Šarić i ostali optuženi odbacili su sve optužbe i izjasnili se da nisu krivi.

Tužilaštvo je navelo da ostaje pri svim dokazima iz prethodnog postupka, uključući i presretnute telefonske razgovore, za koje tvrdi da su zakonito pribavljeni.

Sa druge strane, odbrana tvrdi da je optužnica proizvoljna i da ne sadrži precizno mesto i vreme u kojem su navodna krivična dela počinjena.

Sudjenje se ponavlja nakon što je Apelacioni sud u maju ukinuo prvostepenu presudu Šariću i ostalim članovima njegove grupe, kojom je bio osudjen na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca kokaina.

Presuda je ukinuta zbog „bitne povrede odredaba krivičnog postupka“, predmet je vraćen na ponovno sudjenje a Šarić je ostao u pritvoru.

Specijalni sud u Beogradu osudio je polovinom jula 2015. Šarića na 20 godina zatvora, a članovi njegove grupe osudjeni su na različite zatvorske kazne, od višemesečnih do višegodišnjih.

Trojica optuženih su postali svedoci saradnici, devetorica su potpisali sporazum o priznanju krivice dok je u bekstvu još njih 12.

Šariću se sudilo u odsustvu, sve dok se nije predao vlastima, 18. marta 2014, a sve vreme je negirao krivicu, tvrdeći da je proces politički montiran.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar