Nastavnik udario 13-godišnjeg dečaka: Učenik zadobio povrede glave

U Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima dogodio se incident kada je nastavnik udario učenika, koji je zadobio povrede u predelu glave.

Kako prenosi RTS, pozivajući se na saznanja TV Srem, dete je zdravstveno zbrinuto, a protiv nastavnika je pokrenut disciplinski postupak i on je suspendovan s posla.

Prema saznanjima TV Srem incident se dogodio u prostorijama stručne službe, gde je nastavnik fizičkog vaspitanja udario 13-godišnjeg dečaka koji je nakon toga pao, glavom udario o ćošak ormara, nakon čega je zadobio povrede u predelu glave.

Direktorka škole Milijana Srdić potvrdila je da se desio incident sa elementima nasilja tokom koga je učenik predmetne nastave zadobio posekotinu na čelu od strane nastavnika fizičkog vaspitanja, prenosi RTS.

Ona je naglasila da je škola preduzela sve zakonom previđene mere.

Kako se navodi, nastavnik fizičkog u školi radi manje od jedne decenije, a roditelji dečaka nisu želeli da se oglašavaju.

O svemu je obaveštena policija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nastavnikpolicijaucenik
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    @Komen Pa zato je on nastavnik, a ne ulicar, upravo da bi znao kako svojim primerom da deci predstavi normalno ponasanje – njemu je posao skolovanje dece, a ne da batinja i deli samare… ali izgleda da je ovde sve obrnuto.

  • Anonimni

    Najlakse je suspendovati i kazniti nastavnika. Jer sve radimo po zakonu. A sta djaci rade po skoli, to je opravdano, psiholosko- pedagoska sluzba je tu da ide za njima, stiti ih i ispravi sve njihove budalastine, bezobrazluk i napravi nastavnika budalom jer ne motivise dete na pravi nacin. Kao i u svakoj profesiji, ima i ovakvih i onakvih radnika, ali ovo sto se radi u prosveti je da normalan covek moze samo da sedne i place; normalne, vredne i savesne nastavnike prave budalom na svakom cosku, niko nece da ih zastiti od dece i njihovih bahatih roditelja koji se razumeju u sve ( jedino ona sitnica sto je bila do njih, a to je da ih vaspitaju, e, tu su malo podbacili, ali sve predmete zato perfektno znaju ). U skolskim upravama sede budale koje nece vise da rade po skolama jer znaju da je sve otislo dodjavola, ali ipak, za vecu lovu nije im tesko da idu u inspekciju i pricaju dojucerasnjim kolegama kako bi trebalo drzati cas ( zasto niste tako drzali kad ste radili u skoli, gospodo draga?! ). Uglavnom, dobar nastavnik ( a takvih ima itekako mnogo, samo se ne bave time da sebe izbace u prvi plan, vec jednostavno rade svoj posao ) je vasoj deci i dadilja, i psiholog, i osoba od poverenja, i osoba koja prenosi znanje iz date oblasti. A sve sto se radi u ovakvom sistemu koji ne prepoznaje obrazovanje kao nesto najbitnije i u sta treba najvise ulagati, sa ovakvim ministarstvom, zakonima, pravilnicima i sl, jeste da dobri nastavnici, strucni ljudi za taj posao napuste skolu, oteraju sve u persun i odu da se bave necim drugim gde im polupismeni ministri, polupismene kolege iz SU i polupismeni roditelji nece govoriti kako da rade posao za koji su se skolovali. Podrska za sve odlicne nastavnike!

  • komen

    dete je pokazalo lepo kucno vaspitanje, pa se nastavnik razbesneo