Novi Pazar: Za godinu dana tri dana žalosti

Zbog različitih vrsta tragičnih slučajeva, lokalna samouprava Novog Pazara je od 27. decembra 2021. do 24. januara 2023. čak tri puta proglašavala dane žalosti.

Pre malo više od mesec dana (12. decembra 2022), posle teške saobraćajne nesreće u kojoj je stradala 15-godišnja devojčica, dan žalosti je bio dan kasnije, 13. decembra.

Tim povodom u naselju Mur je održan i protest građana sa popriličnim brojem učesnika.

Prethodni dan žalosti proglašen je 27. decembra 2021. kada su u udesu na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u blizini Lukara, stradala četvorica mladića.

Treći dan žalosti za manje od 13 meseci biće u utorak, 24. januara 2023. a povodom utapanja dvojice Novopazaraca u nabujaloj Trnavici.

Utorak Dan žalosti u Novom Pazaru

Utorak, 24. januar, proglašen je danom žalosti u Novom Pazaru.
Kako je medijima prenelo Odeljenje za informisanje, „dan žalosti je proglašen zbog tragično nastradalih Safeta Zekića i Ramiza Rožajca“.

Novopazarska policija danas je pronašla telo Ramiza Rožajca (74) koji je nestao u četvrtak, 19. januara, kada je upao u nabujalu Trnavicu.

Telo Safeta Zekića (56) pronađeno je pre tri dana na obali reke Raške u naselju Postenje.

Oni su nestali u nabujaloj Trnavici 19. januara, tokom pokušaja da se sami zaštite od poplave, kada se obala obrušila ispod nogu jednog od njih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar