Novinar Jovanović o osudi Simonovića: Presuda za sve kriminalce u svetu politike

Novinar portala Žig info Milan Jovanović ocenio je danas da nova prvostepena presuda bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonović zbog paljenja njegove kuće 2018. godine predstavlja „presudu za sve kriminalce koji su ušli u svet politike“.

Jovanović je, nakon današnjeg ročišta gde je Simonoviću izrečena petogodišnja kazna zatvora za podstrekavanje i na kom su još tri osobe osuđene za izvršenje paljenja kuće, kazao da se nada da dolaze bolji dani za slobodu medija u Srbiji i da novinari sada mogu slobodnije da rade.

„Za mene više nema nade, ja sam svoje odradio. Vama želim da istrajete u borbi za slobodu medija“, rekao je Jovanović okupljenim novinarima, a prenelo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

On je ocenio i da je tom prvostepenom presudom „dobijena bitka, a ne rat“ kojeg mlađi moraju da dobiju.

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je danas na pet godina zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića 2018. godine.

Simonović je prvostepeno osuđen na pet godina za podstrekavanje drugih lica na krivično delo izazivanje opšte opasnosti, dok su kao izvršioci osuđeni Aleksandar Marinković na četiri i po godine, Vladimir Mihajlović na četiri i Vladimir Novaković na tri i po godine zatvora.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom je Simonović bio osuđen na četiri i po godine zatvorena, ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar