Obustavljena istraga protiv Bogoljuba Karića zbog Mobtela

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića i još četiri osobe koji su bili osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u preduzeću „Mobtel“, saopšteno je danas.

Prema navodima tužilaštva, istraga je vodjena zbog sumnje da je u periodu od aprila 1994. godine do februara 1997. godine, tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije „Srbija BK PTT doo – Mobtel“ i unošenja osnivačkog kapitala, tada okrivljenom Bogoljubu Kariću i preduzeću „BK trejd Inc“, suosnivaču „Mobtela“, pribavljena protivpravna imovinska korist od 21.980.551 američkih dolara, na ime razlike izmedju stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.

„Istraga je započeta zahtevom za istragu Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu 18. februara 2006. godine. Rešenjem Republičkog javnog tužilaštva od 22. juna 2006. godine predmet je poveren u stvarnu nadležnost Specijalnom tužilaštvu – sada Tužilaštvu za organizovani kriminal, a istragu je od tada do 7. decembra 2011. godine sprovodio Viši sud u Beogradu, Posebno odeljenje, a od tada u skladu sa izmenama zakona, Tužilaštvo za organizovan kriminal“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je posle preduzimanja niza radnji, tužilaštvo 2015. godine odbilo kao suvišne predloge odbrane za preduzimanje novih dokaznih radnji, posle čega je sud usvojio žalbe odbrane izjavljene na odluku tužilšatva i naložio ispitivanje većeg broja svedoka i pribavljanje materijalnih dokaza.

Pored Karića, istraga je obustavljena i protiv Vidomira Parežanina, Pante Uroševića, Miše Kuzmanovića i Smilje Mladenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar