Odbijena žalba: Ubici i silovatelju male Anđeline 40 godina robije

Apelacioni sud u Nišu odbacio je, kao neosnovanu, žalbu odbrane Vladice Rajkovića (29), iz zaječarskog sela Vratarnica, i potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je on osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović, kao i ubistva komšinice Dragane Stankovič (47).

Odbrana Rajkovića tražila je novo suđenje jer je smatrala da on u trenutku kada je silovao i ubio malu Anđelinu bio u stanju teškog pijanstva, zbog čega mu je uračunljivost bila bitno umanjena. Advokati su tvrdili i da je načinjen niz propusta, jer je krv ubice iz Vratarnice na analizu uzeta gotovo 14 sati od momenta kada je počinjen taj stravičan zločin, pa je ispalo da ‘’bio pripit dok je, zapravo, bio u stanju teškog pijanstva”.

Apelacioni sud je, na osnovu izvedenih dokaza, ustanovio da nema elemenata za poništenje presude I potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru, čime je ona i zvanično postal pravosnažna.

Veće, kojem je predsedavao sudija Ivan Bogdanović, Rajkovića je osudilo na 40 godina robije zbog teškog ubistva male Anđeline. Za silovanje deteta optuženom je odmereno dodatnih 15 godina i isto toliko za ubistvo Dragane Stanković, koju je usmrtio čekićem. Međutim, kako u našem zakonodavstvu nema sabiranja kazni, Rajković je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojčicaubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar