Osumnjičeni za pretnje smrću Pajtiću braniće se sa slobode

Osumnjičeni za pretnje lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću I. G. pušten je iz pritvora nakon što su saslušani svi svedoci, i u sudskom postupku će se braniti sa slobode, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je novinarima u Beogradu rekao da to što je I. G. pušten iz pritvora ne znači da postoji nedostatak dokaza ni da je reč o odbacivanju prijave.

„Pritvor nije kaznena mera, već mera kojom se obezbedjuje da okrivljeni prisustvuje sudskom pretresu, a u ovom slučaju je odredjen da ne bi mogao da utiče na svedoke, a svedoci su saslušani“, rekao je Stefanović novinarima.

Prema njegovim rečima, svedoci su na saslušanju ponovili ono što su rekli u prethodnom delu istrage, odnosno ostalu su pri iskazima koji terete osumnjičenog.

„Pošto su oni iskaze dali pred tužiocem, više nema razloga da pritvor bude na snazi i sud je odlučio da se osumnjičeni brani sa slobode“, rekao je ministar.

I. G. je osumničen za ispisivanje grafita „Smrt Pajtiću“. Pritvor od 30 dana mu je odredjen 16. avgusta na zahtev Okružnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Stefanović je 14. avgusta rekao da se I. G. (37), sa poslom u preduzeću „Vojvodina vode“, sumnjiči za ispisivanje pretećih grafita „Smrt Pajtiću“. Kako je tada rečeno, I.G. je član DS-a.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar