Otkrivena pozadina otmice dede Jelene Đoković

Branislav M. je upao u kuću Miloslava Radisavljevića, ukrao njegov mobilni telefon i 26.000 dinara, izveo ga iz kuće, vezao za obližnji dalekovod i tražio otkup od dva miliona evra

Policija je rasvetlila događaj koji je nekoliko dana zaokupljao pažnju javnosti – pod sumnjom da je počinio „iznudu u pokušaju”, to jest otmicu Miloslava Radisavljevića, dede Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića, uhapšen je Branislav M. (36) iz Sremske Mitrovice. Tim povodom na konferenciji za novinare, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je saopštio da je osumnjičeni uhapšen prošle noći pod sumnjom da je upao u kuću osamdesettrogodišnjeg Radisavljevića u Ljigu.

U kuću je ušao tako što je isekao komarnik. Najpre je ukrao njegov mobilni telefon i 26.000 dinara iz novčanika, a potom ga izveo iz kuće i vezao za obližnji dalekovod.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni je otkup od dva miliona dinara tražio od ujaka Jelene Đoković.

Uhapšenom – koji je, po Stefanovićevim rečima, po svoj prilici imao i pomagača – određen je pritvor do 48 sati u Valjevu, posle čega će biti priveden u tužilaštvo.

Prema našim saznanjima iz MUP-a, Branislav M. je od ranije poznat policiji. Osuđivan je za razna krivična dela, počev od razbojništava, teških krađa i nedozvoljenog držanja oružja. U zatvoru je do sada proveo ukupno 14 godina. A veruje se da je upravo ovo poslednje krivično delo, zbog kojeg je uhapšen, i osmislio iz rešetaka.

Naime, postoje indicije da je uhapšenom ideja o otmici dede Jelene Đoković pala na pamet dok je u zatvoru gledao emisiju u kojoj je gostovala supruga našeg tenisera i pričala o svojoj porodici. Kada je izašao iz zatvora, raspitao se detaljno o dedi Đokovićeve, gde živi, šta radi.

Policija je, podsetimo, u četvrtak saopštila da je u Ljigu pronađen muškarac vezan za metalnu konstrukciju, koji na sebi nije imao nikakvih vidljivih povreda. Saopštavajući ovu informaciju, iz MUP-a nisu imenovali Radisavljevića zbog zaštite identiteta, ali je u javnost uveliko procurila vest da je reč o dedi Jelene Đoković.

U razgovoru s pripadnicima policije, Radisavljević je, takođe u četvrtak, izjavio da su mu prethodne noći oko tri sata u kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika koji su mu ukrali novac i telefon, a potom ga vezali za dalekovod.

Stefanović je ukazao da su tom prilikom pronađeni određeni predmeti koji svedoče o počinjenom delu, a ceo slučaj je okarakterisao kao delo „nižeg nivoa organizacije”.

(D. Bukvić, D. Vukosavljević, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

otmica
Komentari (0)
Dodaj komentar