Ovo je sigurna kuća srpskih kriminalaca

Još devedesetih godina prošlog veka u ovom južnoafričkom gradu stvorena je baza naših mafijaša koji su veoma brzo razvili dobre kontakte.

Odbegli srpski mafijaši našli su utočište u Johanesburgu, najvećem gradu Južnoafričke Republike (JAR) gde su se odmah po dolasku ubacivali u tamošnje kriminalne tokove i nastavljali svoje prljave poslove.

Taman što su utihnula profesionalna ubistva u Beogradu, likvidacije Srba koji se dovode u vezu sa kriminalom, nastavljene su na jugu Afrike. Darko Kulić ubijen je u utorak u predgrađu Randburg u Johanesburgu kada su napadači iz automatskog oružja izrešetali njegov „be-em-ve”. Kulić je preminuo na mestu zločina, a njegova supruga i muškarac srpske nacionalnosti su povređeni. U policijskim evidencijama Kulić se vodi kao saradnik srpsko-crnogorske mafije. Takođe, bio je i pripadnik Giškine srpske garde, a devedesetih godina, dok je boravio u Srbiji, činio je mnoga krivična dela.

Jednom prilikom ranio je i policijskog inspektora. Spekuliše se da je početkom dvehiljaditih, kada je njegova ekipa zaratila sa „zemunskim klanom” morao da se skloni, a utočište je našao upravo u Johanesburgu.

Prema policijskim informacijama, jedan deo srpske mafije preselio se na jug Afrike devedesetih godina prošlog veka, a neki na početku ovog stoleća. Pojedini su bežali od pravde, drugi da bi sačuvali glavu, a upućeni kažu da su oni danas tamo visoko kotirani u podzemlju JAR.

(Aleksandar Bojović, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Johanesburgmafija
Komentari (0)
Dodaj komentar