Pet osoba povredjeno u Beogradu i Nišu

Jedna osoba je teže, a jedna lakše povredjena u dve saobraćajne nezgode koje su se tokom noći dogodile u Beogradu, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći.

„U 21.44 u saobraćajnoj nezgodi u ulici Vojvode Stepe kod Instituta Torlak, teške povrede zadobio je muškarac od oko 45 godina. Njega su vatrogasci izvadili iz smrskanog automobila. Imao je više teških povreda, bio je bez svesti i prevezen je u VMA“, rekla je agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Ona je navela da je u 19.02 naselju u Resniku lakše povredjen pešak.

Hitna pomoć imala je do 7 časova 103 intervencije, od kojih je 21 bila na javnom mestu, kazala je Macura.

Ona je rekla da su se tokom noći od hroničnih bolesnika najviše javljali astmatičari, hipertoničari i psihijatrijski bolesnici.

Dvoje povredjenih pešaka i dvoje povredjenih motociklista, bilans je saobraćajnih udesa koji su se u protekla 24 časa dogodile u Nišu, rečeno je agenciji Beta u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

„Devetogodišnja devojčica povredjena je sinoć oko 20 časova dok je prelazila ulicu u naselju Crvena zvezda, a osamdesetjednogodišnja žena je povredjena u toku prepodnevna na pešačkom prelazu kod Vojne bolnice“, navode u Hitnoj pomoći.

Ekipa Hitne pomoći noćas oko pola dva zbrinula je dve devojke stare po 21 godinu, koje su prilikom pada s motora u Velikotrnovskoj ulici zadobile lakše povrede nogu.

Sve povredjene osobe su nakon urgentnog zbrinjavanja prebačene u Klinički centar Niš na dalju dijagnostiku i lečenje.

Iz Hitne pomoći apelovali su na pešake i motocikliste na posebnu opreznost, jer su oni sve učestalije žrtve saobraćajnih nesreća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar