Petarda raznela šaku bebi iz Novog Pazara: amputirana joj dva prsta

Devojčica iz Novog Pazara, stara oko 18 meseci, zadobila je danas, prilikom eksplozije petarde, teške povrede desne šake zbog čega su joj amputirana dva prsta, saznaje novopazarski radio Sto plus.

Portparolka Opšte bolnice u tom gradu Suada Gicić Skenderi izjavila je da je dete primljeno oko 13 časova zbog kompletnog zdrobljenog palca, kažiprsta i dela desne šake.

„Dete je hitno operisano i nakon toga je sanitetom, uz pratnju medicinske ekipe, upućeno na Odeljenje za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dete u Beogradu“, navela je Suada Gicić Skenderi.

Po nezvaničnim saznanjima, dete je povredjeno u porodičnoj kući u selu nadomak Novog Pazara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (5)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ove godine su napravili akciju da je posedovanje petardi krivicno delo itd. Nikada veci broj petardi nije bilo nego sada. I to, ove godine su se pojavile petarde koje su vec toliko jake da otkidaju delove tela i dovode do trajnih povreda i trauma. Osim toga od kada je pokrenuta akcija zastite zena od nasilje, nikada vise nasilja covek nije mogao da procita po vestima. Ocigledno da neko nekoga u ovoj drzavi pravi na budalu.

  • mali od palube

    Zaboravih ovo da napisem ovome dolje komentatoru..Kako ti uopste znas da je beba islamske vjeroispovijesti? Tj. njena porodica. Vjerovatno se privatno pravis veliki Srbin,veliki Pravoslavac,patriota. A pritom POJMA NEMAS koliko Srba zivi u Novom Pazaru. Bijedan si ti. Jadan si ti.

  • mali od palube

    @verujem u bolje sutra Sram te bilo. Dijete je ostalo bez pola sake, desne, koju ljudi mnogo vise koriste od lijeve, ostala bez najvaznijih prstiju, prstica a ta pominjes neke „vehabije“. Ti znas sta je Vehabizam a ne znas se ni prekrstiti. Sram te bilo. Nacionalisto i sovinisto. Bolje vidi da tvoje dijete ne bude cetnik u najavi. Moderatoru,ne brisi mi komentare,pa obrisi onda i njegov kad si toliko senzibilan na „uvrede“.

  • mali od palube

    Greote,tuga.Nece moci da pise,da koristi desnu ruku normalno.Vjerovatno je neko mladji od brace,sestara baratao petardama,ko zna,roditelji to ne bi uradili,dali bebi petardu u ruku.Petarde treba zabraniti za prodaju, legalne, nelegalne, originalne, neoriginalne, sve dakle. Samo vlast koja mrzi svoj narod dozvoljava to u drzavi. Takve „igracke“.

  • verujem u bolje sutra

    valjda malena nije vehabija u najavi..roditelje na dozivotnu robiju za ovo!